Anasayfa Haber T-Mobile Hacklendi, 40 Milyon Müşteri Bilgisi Çalındı

T-Mobile Hacklendi, 40 Milyon Müşteri Bilgisi Çalındı

Alman telekom devi T-Mobile hacklendi, 40 milyon müşteri bilgisinin çalındığı iddia ediliyor.

T-Mobile, 17 Ağustos Salı günü siber saldırıya uğradığına dair detaylar geldikçe sürekli güncellenen bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamaya göre 40 milyondan fazla müşteri bilgisi saldırganların eline geçti, bazı müşterilerin sosyal güvenlik numaralarına kadar ifşa oldu. Telekom devinin yaptığı açıklamada ayrıca olayın bir tehdit aktörünün çevrimiçi hacker forumlarında T-Mobile’ı hacklediğine yönelik iddialar sarf etmesi üzerine araştırıldığını söyledi.

Şirket, ön ödemeli müşterilere ait ele geçirilen PIN bilgilerini sıfırlayacağını söyledi. Aynı zamanda etkilenmeyen müşterilere yönelik de her şeye karşı PIN’lerini değiştirmeleri çağrısında bulundu. Ek olarak müşterilerin kendilerini koruyabilmesi için yardımcı olacak ekstra bir platform daha oluşturacağı denilenler arasında. Saldırıya uğrayan bilgisayar sistemindeki arka kapılar ise hemen anlaşılır anlaşılmaz kapatıldı.

T-Mobile müşterilerini mağdur etmemek için iki sene boyunca McAfee’nin “ID Theft Protection” isimli kimlik hırsızlığına karşı koruma hizmetini isteyenlere ücretsiz sunacak. Ayrıca ek olarak Scam Shield adında dolandırıcılık korumasını da T-Mobile müşterilerine ücretsiz kılacak.

Çalınan verilerin incelenmesi sonucunda herhangi bir banka hesap veya ödeme bilgisinin  sızmadığı, güvende olduğu da teyit edildi.