Anasayfa Haber Boston Dynamics’in Robotları, Parkurda Hünerlerini Sergiledi

Boston Dynamics’in Robotları, Parkurda Hünerlerini Sergiledi

Boston Dynamics, robotlarını geliştirmeye hız kesmeden devam ediyor.

Boston Dynamics, geçtiğimiz yıl tamamlanan anlaşmayla birlikte Hyundai’nin kontrolüne geçmişti. Görünüşe göre şirket el değiştirse bile robotlar yeteneklerinden bir şey kaybetmemiş. Robotik tasarım şirketi, yayınladığı videoyla birlikte Atlas robotlarının parkurda neler yapabileceğini gözler önüne serdi. Bu insansı robotların son zamanlarda neler yapabileceğini görmediyseniz, en azından kısa süre göz atmanızı tavsiye ederiz.

Gelişen robotlar, eskisi gibi yüksek sesler çıkarmıyor ve oldukça akıcı hareket edebiliyorlar. Ayrıca bu robotların ortamlarına anında uyum sağladığını özellikle hatırlatmak fayda var. Zira hareketlerinin hiçbiri önceden programlanmış değil.

Boston Dynamics, bu süreç hakkında bir de perde arkası klibi yayınladı. Bir buçuk metre boyunda ve 190 kilogram ağırlığındaki botlar, elbette tüm hareketleri dört dörtlük yapamıyor ve bazen sorunlar yaşanabiliyor. Baş Teknoloji Sorumlusu Aaron Saunders, zor kısmın bireysel engelleri aşmak değil, tüm engelleri büyük bir hata yapmadan tek bir koşulda yerine getirmek olduğunu söylüyor.

Hyundai, Boston Dynamics’in yüzde 80 hissesini SoftBank’tan yaklaşık 880 milyon dolara satın aldı. Koreli otomobil üreticisi, algı, navigasyon ve yapay zeka gibi konularla ilgilendiklerini söylemişti. Bu satın alma geçtiğimiz Haziran ayında tamamlanmıştı. Hatırlarsanız önemli yonga tasarımcısı ARM, NVIDIA’ya satılmadan önce yine SoftBank’ın elindeydi.

Geçtiğimiz günlerde de Tesla, Tesla Bot adını verdiği insansı robotlarını resmen duyurdu. Bu robotlar, şirketin araçları için kullandığı Autopilot teknolojisinden elde ettiği tecrübeyle birlikte farklı bir yapay zeka sistemi üzerinde çalışacak.