Anasayfa Haber Dolandırıcılar, Pegasus Zararlısının Adını Kullanarak Para İstiyor

Dolandırıcılar, Pegasus Zararlısının Adını Kullanarak Para İstiyor

En Yaygın 5 Siber Dolandırıcılık Yöntemi

Dolandırıcılar, sahip olmamalarına rağmen Pegasus zararlısının ismini kullanarak şantaj yapıyor.

Son zamanlarda yaşanan skandallarla gündem olan Pegasus, 7’den 70’e herkesin ilgisini çeken ve aynı zamanda korkutan bir zararlı yazılımdı. Herhangi bir şey yapmaya gerek kalmadan zero-day açıklar yardımıyla cihazlara bulaşabilen ve cihazı değiştirmedikçe kurtulamadığınız bu zararlı başka gelişmiş yönleriyle de dikkat çekmişti.

Dolandırıcılar insanların bu korkusunu ve endişesini fark etmiş olacak ki hemen iş başına koyulmuşlar. BleepingComputer‘ın yapmış olduğu habere göre bir tehdit aktörü, birkaç haftadır insanlara “cihazlarına Pegasus’u kullanarak kurbanın hiçbir şey yapmasına gerek kalmadan yerleştiğini, gizlice mahrem görüntüleri kaydettiğini ve istenilen miktarda para ödenmezse bunların yakınlarına ve aile bireylerine gönderileceği” şeklinde mailler gönderiyor. Eskiden “cihazınızı RAT’ladım, kameradan görüntünü çektim” şeklinde yapılan dolandırıcılık çok tutmamış olsa gerek, artık Pegasus’un adı kullanılmaya başlanılmış gibi gözüküyor.

Sizler de böyle bir şantaj maili alırsanız endişelenmenize gerek yok, bu koca bir yalan ve dolandırıcılıktan ibaret. Pegasus zararlısı yalnızca İsrail hükümeti onayıyla diğer ülke hükümetlerine satılabilen bir yazılım. Sıradan siber suçluların, dolandırıcıların ve şantaj çetelerinin erişebileceği bir şey değil. Bu tarz mailleri gördüğünüzde hiç açmamanız, doğrudan spam işaretleyip silmeniz en doğrusu olacaktır.