Anasayfa Haber Razer Fare Yazılımı Hatası, Windows Yönetici Ayrıcalıkları Sağlıyor

Razer Fare Yazılımı Hatası, Windows Yönetici Ayrıcalıkları Sağlıyor

Razer Fare Yazılımı Hatası

Razer fare yazılımı hatası, kötü niyetli kişilerin bilgisayarınızı ele geçirmesine neden olabilecek düzeyde.

Microsoft, Windows işletim sistemindeki açıkları kapatmaya devam etse de yeni bir şeyler ortaya çıkmaya devam ediyor. Şimdi ise Razer fare yazılımı hatasının fareyi taktığınızda bilgisayara fiziksel erişimi olan hemen hemen herkesin sistem düzeyinde yönetici kontrolü almasına izin verecek bir işlemi başlattığı ortaya çıktı.

Windows kullanıcıları, yeni çevre birimlerinin bağlantı noktasına takıldığında sadece çalıştığı “Tak ve Çalıştır” kavramına oldukça aşina. Bu genellikle cihaz sürücülerini indirmek ve yüklemek için otomatik olarak çalışan bir programı içeriyor. Bu sistem, neredeyse tüm Windows aksesuarları tarafından kullanılmakta.

Durumu ciddi yapan şey ise Razer Synapse yazılım yükleyicisinin bu süreçten yararlanmayı neredeyse çok kolaylaştırmasıdır. Synapse, kullanıcıların Razer donanımlarını yeniden eşleme tuşları ve düğmeleri gibi gelişmiş özelliklerle yapılandırmasına olanak tanıyan bir uygulama. Synapse için yükleyici, bir Razer fare taktığınızda otomatik olarak çalışıyor ve süreci başlatmış oluyor.

RazerInstaller.exe, Windows PC’de herhangi bir değişiklik yapmak için doğal olarak sistem düzeyinde ayrıcalıklarla çalıştırılıyor. Bununla birlikte, kullanıcının aynı güçlere sahip bir Dosya Gezgini örneği açmasına da izin veriyor ve kullanıcılar, kötü amaçlı yazılım yüklemek de dahil olmak üzere sistemle her şeyi yapmalarına izin verecek PowerShell’i başlatabiliyor. Bu durumun Razer’dan yanıt alamayınca güvenlik açığını herkese açıklamaya karar veren güvenlik araştırmacısı @jonhat tarafından paylaşıldığını da belirtelim.

Hata, saldırganın hedef Windows bilgisayarına ve bir Razer faresine fiziksel erişimi olmasını gerektiriyor. Sessizliğini bozan Razer, hatayı kabul etmiş durumda ve mümkün olan en kısa sürede bir düzeltme yayınlayacağına söz verdi.

Diğer taraftan Razer’ın akıllı RGB yüz maskesinin yıl sonundan önce piyasaya sürülmesi planlanıyor.