Anasayfa Haber Verbatim ve Microban, Anti-Mikrobiyal USB Bellek Geliştiriyor

Verbatim ve Microban, Anti-Mikrobiyal USB Bellek Geliştiriyor

Depolama devlerinden Verbatim, Microban işbirliğiyle antimikrobiyal USB bellek geliştiriyor.

Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının neredeyse ikincisi senesine girmek üzereyken firmalar bu dönemde gelecek salgınlara karşı daha kolay mücadele edebilmek için hayli inovatif ürünler geliştiriyor. Bu firmalardan biri de dijital depolama sektörünün dev isimlerinden olan Verbatim.

USB bellekler veya diğer adıyla flash bellekler, birçok kişi için erişilebilir derecede uygun taşınabilir depolama birimleri. Portatif olmaları nedeniyle de sıkça elden ele taşıyoruz, başkalarına veriyoruz ve alıyoruz. Bu da haliyle hijyen açısından bakıldığında pek iyi değil. Başkasının elindeki mikrop, salgın virüsü flash bellek aracılığıyla dokunan bizlere dezenfekte etmediğimiz sürece geçebiliyor. Ufak bir bez ve dezenfektan yardımıyla mikropları öldürmüş olsak bile bunu sürekli yapmak neredeyse imkansız.

Verbatim bunun için antimikrobiyal ürünler geliştiren Microban ile ortaklık kurdu. Microban’ın anti-mikrop teknolojilerini Verbatim USB’lere ekleyerek mikrobiyal canlıların yaşam gösteremeyeceği şekilde plastikler/metaller geliştirildi. Üstelik bu teknoloji belirli bir süre sonra geçecek şekilde değil. Yani flash belleğinizi kullandığınız sürece antimikrobiyal bir bellek kullanmış olacaksınız.

Verbatim antimikrobiyal USB belleklerini önümüzdeki yakın zaman içerisinde üretmeye başlamayı planlıyor. Bu teknolojinin bütün ürünler için geçerli olup olmayacağı ise bilinmiyor.