Anasayfa Haber Instagram, Kaydırmalı Bağlantılar Yerine Bağlantı Çıkartmalarına Geçiyor

Instagram, Kaydırmalı Bağlantılar Yerine Bağlantı Çıkartmalarına Geçiyor

Instagram Bağlantı Çıkartmaları

Instagram hikayelerinde bundan böyle kaydırma yerine Bağlantı Çıkartmaları kullanılacak.

Instagram, hikayelerdeki Yukarı Kaydır bağlantılarını kaldırmaya karar vermiş durumda. Bu özellik, içerik oluşturucular ve markalar tarafından bolca kullanıldı ve kullanıcıları web sitelerine veya çevrimiçi mağazalarına yönlendirecek popüler bir özellikti. Özelliğin 30 Ağustos tarihinde kullanımdan kalkacağının da altını çizelim. Bunun yerineyse Yukarı Kaydır bağlantılarına erişimi olan Instagram kullanıcıları artık Bağlantı Çıkartmaları adlı yeni bir özelliği kullanabilecekler.

Instagram, Haziran ayından bu yana yeni özelliği nasıl test ettiğinden bahsetti ve şu anda yalnızca bir avuç kullanıcı buna erişebildi. Öte yandan şirket, bu ayın sonunda daha geniş bir sunum planlıyor. Platformda doğrulanmış ve yeterli sayıda takipçisi olan işletmeler ve içerik oluşturucular hikayelerine Bağlantı Çıkartmaları ekleyecek.

Bağlantı Etiketleri, başlangıçta ihtiyaç duyulmayan bir özellik gibi görünse de, Yukarı Kaydır bağlantılarının aksine aslında bazı avantajlara sahip. Örneğin, içerik oluşturucular çeşitli stiller arasından seçim yapabilecek, çıkartmaları yeniden boyutlandırabilecek ve herhangi bir güçlük çekmeden hikayenin herhangi bir yerine yerleştirebilecekler.

Takipçiler de Yukarı Kaydır bağlantılarıyla daha önce mevcut olmayan bir özellik olan Bağlantı Çıkartmalarına sahip hikayelere tepki verebilecek ve yanıt verebilecek. Bununla birlikte, Instagram şu anda Bağlantı Çıkartmalarını gelecekte daha fazla hesaba genişletmeyi düşünüyor.

Diğer taraftan Instagram bu ayın ortalarında yeni anti-nefret özelliklerini duyurmuştu. Özellik, Instagram’ın yeni anti-nefret özelliği, popüler gönderilerdeki yorumları ve istekleri sınırlamaya olanak tanıyor.