Anasayfa Haber Ryzen 5000 Serisi İşlemcilerde Stoklar Düzeliyor, Fiyatlar Düşüşte

Ryzen 5000 Serisi İşlemcilerde Stoklar Düzeliyor, Fiyatlar Düşüşte

Ryzen 3000

Büyük perakendeciler, ‘Zen 3’ Ryzen 5000 işlemci fiyatlarında indirimler yapmaya başladı.

AMD Ryzen 5000 serisi masaüstü işlemciler, piyasaya sürüldüğünden beri çok fazla ilgi gördü ve kısa sürede stoklar tükendi. Yüksek talebin yanı sıra yaşanan çip kıtlığıyla birlikte CPU fiyatları bir hayli artmıştı. Ancak birkaç aydır dünya genelinde fiyatların kademeli olarak normale döndüğünü görüyoruz.

Büyük küresel perakendecilerin Zen 3 işlemci stokları son zamanlarda gayet hale geldi. Hal böyle olunca perakendeciler tarafından bazı indirimler yapılmaya başlandığı görülüyor. ABD’nin önde gelen perakendecilerinin yaptığı indirimler ve Ryzen 5000 işlemcilerin anlık fiyatları şu şekilde:

AMD’nin Vermeer işlemcilerinde 50 dolar civarında indirimler görmek mümkün. Son nesil işlemciler, bildiğiniz gibi hem tek çekirdek hem de çoklu çekirdek performansı olarak çok iyi sonuçlar vermekte.

Bunların hepsi bir yana, stok sorunlarındaki iyileştirmeler ve fiyatlardaki düşüşler son tüketicileri sevindiriyor. Geçtiğimiz günlerde RAM fiyatlarının da dünya genelinde düşüşe geçtiğini bildirmiştik. Umarız fiyatlardaki düşüş ülkemize de yansır ve bileşenlere daha rahat bir şekilde ulaşabiliriz.