Anasayfa Haber WhatsApp Çoklu Cihaz Desteği, iPad ve Android Tabletlere Genişliyor

WhatsApp Çoklu Cihaz Desteği, iPad ve Android Tabletlere Genişliyor

WhatsApp Çoklu Cihaz

WhatsApp, çoklu cihaz desteğini iPad ve Android tabletlere genişletmeye hazırlanıyor.

WhatsApp, iPad ve Android tabletlere çoklu cihaz desteği eklemek için hazırlanıyor. Çoklu cihaz desteği, WhatsApp’ı aynı anda birden fazla cihazda çalıştırmanın mümkün olduğu anlamına gelmekte. Aynı WhatsApp hesabı, dört adede kadar telefon dışı cihazda çalıştırılabilecek. Böylelikle, aynı WhatsApp hesabını Web, Masaüstü ve Portal’da aynı anda kullanabilirsiniz. Şirket şimdi ise bu listeyi genişletiyor ve iPad ve Android tabletler için de destek eklemeye hazırlanıyor.

Yaklaşan bu özellik WABetaInfo tarafından tespit edilmiş. Önceden WhatsApp’a PC’den erişmenin tek yolu telefon aracılığıyla QR kodu tarayarak bağlamak ve her zaman internete bağlı kalmasını sağlamaktı. Bu, mobil verileri kapatırsanız veya piliniz biterse PC’de WhatsApp’a erişiminizi kaybedeceğiniz anlamına gelmekte.

Çoklu cihaz uyumluluğu ise yardımcı cihazın WhatsApp hesabına bağımsız olarak bağlanması şeklinde açıklanabilir. Şirket, sohbetleri, kişi adlarını, sohbet arşivlerini, yıldızlı mesajları ve diğer tüm bilgileri cihazlar arasında senkronize ederken uçtan uca şifrelemenin tehlikeye girmemesini sağlamak için yeni bir mimari geliştirdiklerini de belirtmiş. Böylelikle, tamamlayıcı cihazlar bir QR kodu taranarak bağlanıyor ve uyumlu cihazlarda WhatsApp, ekstra bir güvenlik katmanı olarak biyometrik kimlik doğrulamayı da uyguluyor.

Son olarak Android tabletlerin Android akıllı telefonlardan çok uzak olmadığı göz önüne alındığında, şirketin yavaş yavaş birden fazla telefonda çoklu cihaz desteği sunmaya doğru ilerliyor olabileceğini belirtelim.