Anasayfa Haber Google, Discord’un En Popüler Müzik Botunu Engelleme Kararı Aldı

Google, Discord’un En Popüler Müzik Botunu Engelleme Kararı Aldı

Discord Müzik Botu-Groovy-Youtube-Google

Milyonlarca Discord kullanıcısı, 30 Ağustos itibarıyla Groovy müzik botuna veda ediyor.

Discord sohbet odalarını şenlendirme konusunda etkili bir araç olan Groovy, bildiğiniz gibi YouTube videolarındaki sesleri kullanabiliyor ve kullanıcılar tarafından sıraya alınan müzikleri çalabiliyor. Ancak YouTube, geniş çapta müzik botunun kapanmasına kadar gidebilecek şekilde Groovy’nin yaratıcısına karşı bir durdurma emri çıkardı.

Şirket sözcüsü, Groovy’nin YouTube’un “hizmeti değiştirmek ve ticari amaçlarla kullanmak” koşuluyla hizmet şartlarını ihlal ettiğini söyledi. Oldukça popüler hale gelen müzik botu, gelen bilgilere göre 16 milyondan fazla sunucuya kuruldu.

Groovy’nin geliştiricisi Nik Ammerlaan ise “Arkadaşımın botu berbattı ve ben daha iyisini yapabileceğimi düşündüm. Neden şimdi böyle bir karara vardıklarını bilmiyorum. Dürüst olmak gerekirse muhtemelen bunu bilmiyorlardı. Bunu görmeleri ise an meselesiydi.” diyor.

Groovy’nin kapanmasıyla birlikte artık Discord sunucularının daha sessiz kalacağını söyleyebiliriz. Dünyanın en büyük mesajlaşma ve sohbet uygulamalarından olan Discord, 10 milyar doların üzerinde değere sahip. Groovy, bu kadar popüler hale gelmesiyle birlikte doğal olarak bir süre sonra dikkat çekti.

Ammerlaan, Resmi Groovy sunucusunda yaptığı duyuruda şunları yazdı:

Groovy’i kullandığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Bugünkü haline gelmesinde hepinizin payı vardı. Umarım hepiniz harika bir gün geçirirsiniz ve unutmayın: harika kalın.