Anasayfa Mobil realme C25 İncelemesi

realme C25 İncelemesi

6.000 mAh bataryası ve MediaTek Helio G70 işlemcisi ve 48 MP Al üçlü kamerasıyla ön plana çıkan realme C25 incelemesi ile karşınızdayız. Bu videomuzda realme’nin Türkiye’de üretmiş olduğu yeni nesil akıllı telefon modeline derinlemesine bir bakış atıyoruz.

Ülkemizde faaliyetlerine devam eden realme, yerli üretim akıllı telefon modelleriyle kullanıcıların karşısına çıkmaya devam ediyor. Özellikle orta segment akıllı telefonlarla ülkemizdeki kullanıcıların dikkatini çekmeyi başaran realme, şimdi de yerli üretim C25 modeliyle karşımıza çıkıyor. Peki, realme C25 fiyatı ve özellikleri ile kullanıcılara neler sunuyor? Yerli üretim telefon hakkında tüm merak ettiklerinizi sizler için hazırlamış olduğumuz realme C25 incelemesi ile birlikte cevaplıyoruz. İşte karşınızda realme C25 inceleme videosu!

realme C25 Tasarım Detayları

Her incelemede olduğu gibi cihazın detaylarından bahsetmeden önce dilerseniz tasarımına hızlı bir göz atalım. Ülkemizde üretilen ve yerli üretim statüsüyle satışa sunulan realme C25, 164,5mm x 75,9mm x 9,6mm ölçülerine ve 209 gram ağırlığa sahip.

Bu açıdan standart bir akıllı telefon ağırlığında ve ölçülerinde olan yerli C25, dayanıklı kasasıyla da dikkatleri üzerine topluyor. Bu kısımda düşme, aşınma, yıpranma gibi birçok dayanıklılık testinden geçen C25,  bu açıdan TÜV Rheinland Yüksek Güvenilirlik Sertifikasını almış. Bu da cihazın oldukça dayanıklı olduğu anlamına geliyor.

Ülkemizde Bodrum Mavisi ve Çiğdem Siyahı renk seçeneğiyle beraber telefonun arka yüzeyinde de bizleri sol üst köşede kare şeklinde konumlandırılmış bir üçlü kamera kurulumu karşılıyor. Bunun dışında yine arka yüzeyde fiziksel bir parmak izi okuyucusu göze çarpıyor. Genel anlamda markanın alışagelmiş tasarım anlayışını devam ettiren orta segment telefonun ön yüzeyinde de yüzde 89.5’e varan ekran gövde oranıyla dikkat çeken 6.5 inç büyüklüğündeki damla çentikli bir IPS LCD ekran bulunuyor. Peki, bu ekran kullanıcılara ne gibi avantajlar sağlıyor? Gelin bu ekranın özelliklerine yakından göz atalım.

Realme C25 incelemesi
Realme C25 fiyatı ve özellikleri

realme C25 İncelemesi – Ekran Özellikleri

realme C25, 6.5 inçlik HD+ çözünürlük sunan mini çentikli bir IPS LCD ekrana sahip. Yüzde 89.5‘e varan ekran-gövde oranıyla dikkat çeken bu mini çentikli ekranda 270 ppi piksel yoğunluğu ve 480 nit parlaklık değerleriyle ön plana çıkıyor.

Yerli üretim C25’in bu ekranını kullanıcı deneyimi açısından değerlendirecek olursak, C25 giriş-orta segment bir telefondan beklediği kadarıyla bir performans sergiliyor. Kısacası bu ekran uygun fiyatlı akıllı telefon arayanların ihtiyacını fazlasıyla giderdiğini de rahatlıkla söyleyebiliriz.

MediaTek Helio G70 Yeterli mi?

realme C25, daha uzun pil ömrü ve daha iyi performans için işlemcinin güç tüketimini azaltan, gelişmiş 12nm FinFET işleme teknolojisiyle donatılmış, güçlü bir MediaTek Helio G70 işlemcisinden güç alıyor.

12 nm fabrikasyon süreciyle üretilen bu işlemci de hızı 2.0GHz’e kadar varabilen dört Cortex-A73 çekirdeğini bünyesinde barındırıyor. Aynı zamanda tüm bu özelliklerine ev sahipliği yapan C25, grafik tarafındaki gerekli olan gücü de Mali-G52 GPU’dan alıyor. Bunlara ek olarak C25 ayrıca yüksek hızlı çift kanallı LPDDR4x bellek desteğiyle de kullanıcılara daha hızlı bir akılı telefon deneyimi de vaat ediyor.

realme C25 İncelemesi – 6.000 mAh’lik Devasa Batarya

Yerli üretim C25’in en dikkat çeken özelliklerinden biri de şüphesiz ki 6.000 mAh’lik devasa bataryası. Helio G70’in güç verimliliğini arkasına alan bu devasa bataryayla, 17 saat telefon görüşmesi yapabilir, 25 saat boyunca YouTube’da video izleyebilir veya 115 saat boyunca Spotify’da müzik dinleyebilirsiniz.

Güç tasarrufu konusunda da kullanıcılara ekstra seçenekler sunan realme, Yazılımın Hızlı Uygulama Durdurma özelliği sayesinde de nadiren kullanılan uygulamaları otomatik olarak algılayıp durdurabilmesine de imkan tanıyor. Bu da ekstra olarak pil tasarrufu anlamına geliyor.

Bunun yanı sıra Akıllı Gece Şarj Koruyucusu özelliğini de bünyesinde barındıran telefon, bu özellikle de cihazın bataryasını uzun vadede korumamıza yardımcı olmak amacıyla gece şarj sırasında batarya neredeyse dolduğunda akıllı şarj özelliğini aktif hale getirerek pil ömrünü uzatıyor.

Realme C25 incelemesi
Realme C25 incelemesi

realme C25 Kamera Özellikleri : Yapay Zeka Destekli Üçlü Arka Kamera

realme C serisindeki 48 MP üçlü kamerası bulunan ilk model olarak karşımıza çıkan C25, 48MP kamera ile 6000×8000’e varan ultra yüksek çözünürlükte fotoğraflar çekebilmemize imkan tanıyor. Bu ana kameraya da  2 MP f/2.4 makro ve 2 MP f/2.4 siyah beyaz sensörü eşlik ediyor. Bunun haricinde cihazın ön tarafında da bizleri 8 MP çözünürlüğündeki bir selfie kamerası karşılıyor. Bahsi geçen bu kamera da AI Beauty, HDR ve Portre modlarını destekliyor.

Sonuç

Tüm bu saydıklarımızı özetleyecek olursak, eğer gündelik işlerinizi halledebilecek bir akıllı telefon arayışındaysanız realme C25, yaklaşık 2400 TL’lik etiket fiyatıyla tam da size hitap edecek bir akıllı telefon. Ancak, iş oyun oynama gibi yüksek performans gerektiren işlemlere gelince, C25’in Helio G70 işlemcisinin amiral gemisi işlemciler gibi üst seviye bir performans sergilemediğini de söyleyelim. Ancak, bu işlemciyle PUBG Mobile gibi oyunlarda düşük ve standart ayarlarda 60 FPS elde edebiliyorsunuz.