Anasayfa Haber Vivo, Kendi ISP Çipi Yueying’i Vivo X70 Serisinde Kullanıma Sunacak

Vivo, Kendi ISP Çipi Yueying’i Vivo X70 Serisinde Kullanıma Sunacak

Vivo Tablet

Vivo, kendi geliştirdiği ISP çipi Yueying’i önümüzdeki ay Vivo X70 serisi akıllı telefonlar ile piyasaya sürebilir.

Çinli akıllı telefon markaları Vivo ve Oppo’nun geçtiğimiz ay kendi şirket içi ISP çipleri üzerinde çalıştıkları ortaya çıkmıştı. Şimdi, yaklaşan çip hakkında daha fazla ayrıntı ve onu kullanan ilk akıllı telefon hakkında bilgiler de gün yüzüne çıkıyor. Ortaya çıkan son raporlar, Vivo’nun kendi geliştirdiği ilk ISP çipi Yueying’i Eylül 2021’de piyasaya sürülmesi beklenen Vivo X70 serisinde kullanacağına işaret ediyor.

Vivo Başkan Yardımcısı Baishan’a göre şirket, kendi çiplerini Eylül 2019’da üretme kararı almış ancak bu fikir ilk olarak 2018 yılında ortaya atılmış. Şirket ayrıca, araştırma ve geliştirme için çip bölümüne birkaç yeni ekip üyesini işe almak istiyor.

YueyingÇip

Vivo’nun şimdiye kadar bilinen iki adet çiple ilgili ticari markası bulunuyor. Bunlar, Vivo SoC ve Vivo Chip olarak listelenebilir. Bu iki ticari markanın kapsadığı ürün kategorileri, merkezi işlem birimleri, modemler, bilgisayar çipleri, baskılı devreler ve bilgisayar depolama birimlerini içeriyor. Vivo ayrıca, 5G, Yapay Zeka ve diğer gelişmekte olan teknolojilerin araştırma ve geliştirmesine de büyük miktarda yatırım yapmayı planlıyor. Vivo’nun kardeş şirketi Oppo ise gelecek yılın başlarında kendi çipini Find X4 akıllı telefonu ile piyasaya sürebilir.

Başka bir Çinli marka olan Xiaomi ise Surge C1 adlı kendi geliştirdiği ilk ISP çipini piyasaya sürmüştü. Çip ilk olarak geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen ilk katlanabilir akıllı telefon Mi MIX Fold‘da bulunuyordu. Bununla birlikte HUAWEI de ABD tarafından “Varlık Listesi”ne alınmasının ardından kendi çiplerinin üretmenin yollarını arıyor. Zira, şirketin ABD merkezli şirketlerden iş yapması veya bileşen tedarik etmesi kesin bir şekilde yasaklanmıştı.