Anasayfa Haber Microsoft Flight Simulator, Yeni Bir Büyük Güncelleme Alıyor

Microsoft Flight Simulator, Yeni Bir Büyük Güncelleme Alıyor

Microsoft, bir sonraki büyük Flight Simulator güncellemesini duyurdu.

Microsoft’un Gamescom 2021 vitrini, firmanın Xbox Game Pass aboneliğine dahil olan yeni oyunları duyurduğu, gösterişli yeni oyun fragmanlarını ve daha fazlasını gösterdiği bir etkinlik olacak. Bu duyuruların yanı sıra şirket, Flight Simulator için de bir sonraki büyük dünya güncellemesini ve önümüzdeki birkaç ay içinde simülasyona eklenecek birkaç eklemeyi de duyurdu. Şirket, bir önceki büyük güncellemeyi geçtiğimiz Haziran ayında kullanıcılara sunmuştu.

Flight Sim World Update VI, bu defa Almanya, Avusturya ve İsviçre’ye görsel iyileştirmeler getiriyor. Beklendiği gibi, bu iyileştirmeler arasında yüksek çözünürlüklü manzara görüntüleri, yeni 3D şehirler, 100’den fazla yeni ilgi noktası ve Lübeck, Stuttgart, Klagenfurt ve St.Gallen gibi bir dizi yeni havaalanı yer alıyor. Görsel yükseltmeleri göstermeyi amaçlayan yeni çalı gezileri, iniş zorlukları ve keşif uçuşları da güncelleme kapsamında bulunuyor. Güncelleme, 7 Eylül’de kullanıcılara ücretsiz olarak dağıtılmaya başlayacak.

Redmond devi, görsel yükseltmelere ek olarak yeni güncelleme ile uyumlu bir “Yerel Efsaneler” serisi eklemelerini de duyurdu. Bunlar, dünya çapındaki bir izleyici kitlesi tarafından iyi bilinmeyen uçakları vurgulayarak, bugüne kadar güncellemeler ile sunulmuş bölgelere göre belirli uçaklar eklemeyi amaçlıyor. Bu defaki eklenecek uçak ise 1930’dan kalma ünlü bir Alman uçağı olan Junkers JU-52 olacak. Firma, teklifi yeniden oluşturmak için büyük çabalar sarf ettiğini, hatta yüksek çözünürlüklü taramalar oluşturmaya, uçağın orijinal tasarımcısının torunu ve uçağa son birkaç kez sahip olan bir pilotla işbirliği yapmaya kadar gittiğini de ek olarak belirtmekte. Junkers JU-52 eklentisi, 14.99€’lık fiyat etiketine sahip olacak. Bu eklenti de 7 Eylül’de kullanıcılar ile buluşacak.

VolocopterFS2021

Simülatöre Kasım ayında eklenmesi beklenen bir diğer yenilik ise eVTOL (elektrikli dikey kalkış ve iniş) hava taksisi Volocopter olacak. Firma, bu helikopter benzeri aracın eklenmesinin, yaygın olarak talep edilen daha fazla helikopterin tanıtılmasına yönelik ilk adım olduğunu söylüyor. Bu eklentinin ücretsiz olup olmayacağına yönelik bir bilgi ise henüz bulunmuyor.

Son olarak şirket, RARA (Reno Hava Yarışları Birliği) ile olan ortaklığı neticesinde bu sonbaharda STIHL Ulusal Şampiyonası Hava Yarışlarını Flight Simulator’e eklemeye hazırlanıyor. Hava yarışları, 50 fit ila 250 fit yükseklikte 500 mil hızla uçan uçaklarla yapılıyor. Bu nedenle dünyanın en hızlı motor sporu. Bahsi geçen yarışlar, kullanıcıların dünyanın dört bir yanındaki arkadaşlarıyla rekabet edebilecekleri çok oyunculu yarışları simülasyona getiriyor. Ancak firma, bu yeniliğin de ücretli olup olmayacağı yönünde bir açıklamada bulunmuş değil.

Son olarak Microsoft’un Gamescom 2021 vitrininde tanıttığı her şeye buradan göz atabileceğinizi belirtelim.