Anasayfa Haber Microsoft, Age of Empires IV İle İlgili Ayrıntıları Paylaştı

Microsoft, Age of Empires IV İle İlgili Ayrıntıları Paylaştı

Age of Empires IV Oynanış Fragmanı

Microsoft, GamesCom 2021 etkinliğinde yakında piyasaya sürülecek olan Age of Empires IV ile ilgili detayları açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen GamesCom 2021’de, Age of Empires IV ve Crusader Kings III gibi bazı büyük oyunlar da dahil olmak üzere Xbox Game Pass’e gelecek yeni oyunlar duyuruldu. Age of Empires 4, halihazırda geliştirme aşamasında ve şirket, klasik gerçek zamanlı strateji serisinin dördüncü oyunu için büyük umutlar besliyor. Microsoft, etkinlik sırasında oyunun bazı detaylarını da kullanıcılar ile paylaştı.

Age of Empires IV, benzeri görülmemiş bir hamle ile Hands on History serisi altında 28 adet video serisi ile tanıtılacak. Videolar, konuyla ilgili uzmanlar ile farklı yerlerde çekiliyor ve insanlara, öne çıkan medeniyetlerin yaşam tarzı ve Orta Çağ sırasında karşılaştıkları zorluklar hakkında fikir sunuyor. Microsoft, bu videoların ilk örneğini geçtiğimiz günlerde paylaştı. Video, ateşli silahların ortaya çıkmasına kadar büyük bir savaş gücü olarak tanımlandırılan bir mancınığın ateşleme mekanizmasını gösteriyor. Şirket, videoyu İngiltere’deki Warwick Kalesi’nde makine mühendisi Dr.Shini Somara ile birlikte çekmiş.

Age of Empires 4 ekibi ayrıca, şimdiye kadar duyurulmamış uygarlıklara ve seferlere de ilk bakışı sunuyor. Böylelikle kullanıcılar ilk kez Ruslar, Kutsal Roma İmparatorluğu, Moskova’nın Yükselişi ve Moğol İmparatorluğu ile karşılaşmış oluyor. Moskova’nın Yükselişi, lansman sırasında oyunculara sunulacak. Ayrıca, Rus kuvvetlerinin de iki birimi sergilenmiş. Bunlar, Streltsy ve Warrior Monks olarak listeleniyor. Rusların en büyük gücü ise süvarilerinde olacak ve uygarlık avcılık, ticaret ve inşaatta yetenekli olacak.

Bunun yanı sıra Kutsal Roma İmparatorluğu da oyunda bulunuyor. Kadim İmparatorluk, güçlü bir piyade ordusu ve dini birimleri barındırıyor. Özellikle Prelate birimleri, silah arkadaşlarını desteklemek ve iyileştirmek gibi ikili işlevleri yerine getirebilecek. Aynı zamanda iki elinde de silah taşıyan Landsknecht birimleri de Roma ordusunun önemli birimleri arasında yer alıyor.

Son olarak Age of Empires IV’nin bu yıl 28 Ekim’de piyasaya sürüleceğini belirtelim. Oyunun halihazırda Windows Store ve Steam’de ön siparişe açık.