Anasayfa Haber Windows 11 Insider 22000.168 Yapısı Kullanıma Sunuldu

Windows 11 Insider 22000.168 Yapısı Kullanıma Sunuldu

Windows 11

Microsoft, daha kararlı sürümler için 22000.168 yapısıyla birlikte Dev kanalındaki kullanıcıların Beta kanalına geçebileceğini vurguluyor.

Windows 11 çıkış tarihi yaklaştıkça yayınlanan Windows 11 yapılarının sayısı da artmaya devam ediyor. Tüm ipuçlarına baktığımızda yaklaşan işletim sistemini Ekim ayının ikinci yarısında bekliyoruz. Yeni işletim sistemi için sıkı çalışan Microsoft ekibi, Windows 11 Insider 22000.168 yapısını Dev ve Beta kanalındaki kullanıcılara sundu.

Yazılım devi ayrıca bu konuda önemli bir hatırlatma yaparken Dev (Geliştirme) kanalındakilerin Windows 11’in daha kararlı sürümleri için Beta kanalına geçmelerinin tam zamanı olduğunu söylüyor.

Build 22000.168 ile birlikte Microsoft Teams artık birçok yeni dil kazandı. Bunun yanında sadece kurumsal kullanıcılar için Microsoft 365 Widget özelliği geliştirildi. Son olarak farklı alanlarda bazı hataların giderildiğini ekleyelim. İşte yapılan tüm değişimler:

Yapılan Değişiklikler ve İyileştirmeler

  • Microsoft Teams artık birçok yeni dili destekliyor. Destek kazanan yeni diller şu şekilde: Arnavutça, Arapça, Azerice, Baskça, Bulgarca, Katalanca, Çince (Basitleştirilmiş), Çince (Geleneksel), Hırvatça, Çekçe, Danca, Felemenkçe, İngilizce (Birleşik Krallık), İngilizce ABD, Estonca, Filipince , Fince, Fransızca, Fransızca (Kanada), Galiçyaca, Gürcüce, Almanca, Yunanca, İbranice, Hintçe, Macarca, İzlandaca, Endonezyaca, İtalyanca, Japonca, Kazakça, Korece, Letonca, Litvanca, Makedonca, Norveççe (Bokmal), Norveççe (Nynorsk) ), Lehçe, Portekizce (Brezilya), Portekizce (Portekiz), Rumence, Rusça, Sırpça Latince, Slovakça, Slovence, İspanyolca (İspanya), İspanyolca (Meksika), İsveççe, Tayca, Türkçe, Ukraynaca, Valensiyaca, Vietnamca ve Galce.
  • Yeni Microsoft 365 Widget’ı artık Windows 11’e dahil oluyor. Bu widget ilgili belgeleri, haberleri ve toplantı kayıtları kurumsal kullanıcılara sunulacak. Bu özelliğin ayrıca Windows 11 çalıştıran PC’lerde AAD hesabıyla oturum açıldığında kullanılabilir olacak.

Düzeltilen Sorunlar

Arama

  • Kalem özellikliğine sahip cihazlarda Arama sonuçları aracılığıyla uygulama başlatmasını engelleyen bir sorun giderildi.

Ayarlar

  • Ayarlar’daki arama kutusuna belirli ifadeler yazıldığında Ayarlar bölümünün kilitlenmesine neden olan sorun düzeltildi.

Widget’lar

  • Aile widget’ını kullanırken görüntülenecek uygun etkinlik olmasına rağmen ‘ekranda geçirilen süre etkinliğini görmek için bir cihaz bağlayın’ mesajı artık görünmeyecek.

Microsoft Teams ile Sohbet

  • Video görüşmeleri sırasında bazen videoların donması veya siyah görüntü sorunları ele alındı.
  • Ayrıca aramalar arasında geçiş yaptığınızda önceki aramanın otomatik olarak beklemeye alınmaması, dolayısıyla ses ve video akışlarının her iki aramada da devam etmesi sorunu da düzeltildi.