Anasayfa Haber Desteklenmeyen Sistemlere Windows 11 Kurmak Mümkün Olacak

Desteklenmeyen Sistemlere Windows 11 Kurmak Mümkün Olacak

Windows 11 işletim sistemi, ISO dosyası ile kurulum gibi bu zamana kadar alıştığımız yöntemlerle kurulabilecek.

Windows 11, önümüzdeki birkaç ay içerisinde Microsoft, HP, Lenovo, Dell ve diğer ortakların uyumlu donanımları için dağıtılmaya başlayacak. Yeni işletim sistemi isteğe bağlı olarak yükseltilebilecek ve Windows 10’da kullandığınız her şey Windows 11’de sorunsuz çalışacak.

Microsoft ve ortakları tarafından yayınlanan resmi belgelere göre, Windows 11’i resmi olarak çalıştırmak için güncel bir işlemci gerekecek. Hatta bu noktada uyumluluk aracının güncellendiğinden bahsetmiştik.

Neyse ki bu konuda iyi bir haberimiz var. Bildiğiniz üzere teknoloji dünyasında birçok kısıtlama olsa bile bu kısıtlamaları aşmak için birçok yol ve açık keşfediliyor. Microsoft ise herkesin Windows 11 çalıştırmasına izin verecek “boşlukları” devre dışı bırakmayı planlamıyor.

Windows 11, desteklenmeyen donanıma sahip işletmelerin ve BT yöneticilerinin yeni işletim sistemi deneyimini değerlendirmelerine yardımcı olmak için Media Creation Tool (Medya Oluşturma Aracı) veya ISO dosyaları aracılığıyla desteklenmeyen cihazlara sunulacak.

Redmond devi, Windows 11’i destek sunmayan cihazlar için tavsiye etmeyecek ve sürücü desteği sınırlı olacak. Microsoft’un dahili telemetri verileri, çekirdek çökmeleri ve diğer performans endişeleri nedeniyle daha eski cihazları desteklemeyeceği söyleniyor.

Teknoloji devi tarafından yapılan bir açıklamaya bakılırsa, yeni işletim sistemi Windows Update veya WSUS aracılığıyla sunulmayacak. Yani yine ISO dosyalarını kullanarak kurulum yapabileceğinizi belirtelim. Bunun dışında Windows Insider sürümlerini yüklemek de bir seçenek olabilir.

Bilgisayarıma Windows 11 Kurmak Mümkün mü?

Uzun lafın kısası, PC’nizin yeni bir işlemciye sahip olması ve TPM 2.0 desteği çok da önemli değil. Yaşanabilecek olası sorunlar ve şirketin sınırlı desteği konusunda bir endişeniz olmadığı takdirde Windows 11’i cihazınıza rahatlıkla yükleyebilirsiniz.