Anasayfa Haber Horizon Forbidden West, Türkçe Altyazı Desteği İle Geliyor

Horizon Forbidden West, Türkçe Altyazı Desteği İle Geliyor

Horizon Forbidden West Türkçe altyazı desteği

Bu yılın en çok merak edilen oyunlarından biri olan Horizon Forbidden West, Türkçe altyazı desteğine sahip olacak.

Horizon Forbidden West’in çıkış tarihi Gamescom 2021 etkinliğinde netlik kazanmıştı. Bazı aksaklıklardan dolayı 2022’ye ertelendiği duyurulan oyun için heyecanlı bekleyiş devam ederken PlayStation Türkiye ekibi resmi Twitter hesabı üzerinden önemli bir açıklama yayınladı. Şirketin açıklamasına göre Horizon Forbidden West Türkçe altyazı desteği ile birlikte piyasaya sürülecek.

Bildiğiniz üzere ilk Horizon oyununda Türkçe altyazı desteği yoktu. Ancak, ülkemizdeki oyun severlerin ilgisine karşı serinin yeni oyunun Türkçe altyazı desteğiyle geleceğini müjdeleyen PlayStation Türkiye ekibi açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Horizon Forbidden West, 18 Şubat 2022 tarihinde Türkçe altyazı ve menü desteğiyle birlikte PS4 ve PS5 için piyasaya çıkıyor. Sürükleyici ve heyecanlı bir deneyim yaşatması adına, bir başka PlayStation’a özel oyuna daha Türkçe dil desteği sağlayarak, PlayStation topluluğunu desteklemekten mutluluk duyuyoruz.”

Yeni Horizon Oyunu Neden Ertelendi?

Sony, E3 2021 etkinliğinde yeni Horizon oyununu duyurmuştu. Etkinlik sırasında da yayıncı firma serinin yeni oyununun 2021 yılı içerisinde piyasaya sürüleceğini belirtmişti. Fakat Gamescom 2021 etkinliğinde Horizon Forbidden West’in 2022’ye ertelendiğini duyuran geliştirici stüdyo, pandemi yüzünden serinin yeni oyununun ertelendiğini ifade etmişti.