Anasayfa Haber Microsoft, Windows 11 Çıkış Tarihiyle İlgili Önemli Bir İpucu Verdi

Microsoft, Windows 11 Çıkış Tarihiyle İlgili Önemli Bir İpucu Verdi

Windows 11

Microsoft tarafından yayınlanan ekran görüntüsü, Windows 11’in 20 Ekim’de tanıtılabileceğini gösteriyor.

Windows 11, kullanıcı arayüzü ve katı donanım gereksinimleriyle birlikte yakında geliyor. Bu zamana kadar işletim sisteminin çıkış tarihiyle ilgili bazı ipuçları ortaya çıkmıştı ve Ekim ayının sonları için tahminde bulunmuştuk. Şimdi ise Microsoft tarafından tam çıkış günüyle ilgili sinyaller veren bir ekran görüntüsü yayınlandı.

Windows 11

Yayınlanan ekran görüntüsünde tarih 20 Ekim 2021’i gösteriyor. Saat ise tam 11:11 olarak ayarlanmış. Kesin olarak emin olamasak da görseldeki tarihin özel olarak ayarlanma ihtimali çok yüksek.

Bununla birlikte verilen tarih, bugüne kadar ortaya çıkan tüm bilgilerle tam olarak örtüşüyor. Daha öncesinde Windows 11’in Ekim ayının üçüncü veya dördüncü haftasında dağıtılmaya başlayabileceğini yazmıştık. Dikkatlerden kaçmayan bu tarih ise tahminlerle tam olarak uyumlu.

Katı sistem gereksinimlerine sahip olan Windows 11’in ISO dosyaları veya Media Creation Tool aracıyla eski sistemlere kurulabileceğinden söz etmiştik. Ancak resmi açıklamalara bakılırsa bu bilgisayarlar Windows Update aracılığıyla gelen güncellemeleri doğrudan alamayacak.

Windows 10 kullanıcı sayısı bir süre önce 1.3 milyarın üzerine çıkmıştı. Windows kullanıcılarının bir kısmı Windows 11’i oldukça beğeniyor ve resmi olarak çıkış yapmasını bekliyor. Kullanıcılar adeta ikiye bölündü ve bir diğer kısım ise Windows 11’i beğenmediğini söylüyor. Yaklaşan işletim sistemiyle ilgili neredeyse her şey netlik kazandı ve görünüşe bakılırsa 20 Ekim’de resmi bir lansman yapılacak.