Anasayfa Haber Ryzen 5000 İşlemciler, Japonya’da Otomatlarda Satılmaya Başladı

Ryzen 5000 İşlemciler, Japonya’da Otomatlarda Satılmaya Başladı

Warhol

Japonya’da fazlasıyla ilgi gören Ryzen 5000 serisi, ilginç bir şekilde otomat makinesinde satışa sunuluyor.

AMD’nin Ryzen 5000 serisi masaüstü işlemcileri, tüm dünyada ve özellikle Japonya perakende pazarında büyük bir başarı elde etti. Hatta Japonya’daki bazı perakendeciler, müşterilerin Zen 3 mimarili işlemcileri satın alabileceği otomatlar kurdular.

AMD’nin Japonya’daki başarısı, Zen 2 mimarili Ryzen 3000 serisine uzanıyor ve rakibi Intel’i pazar açısından tahtından indirmeyi başardılar. Kırmızı takım, bu süreç içerisinde CPU pazar payının büyük bir kısmını ele geçirdi ve hatta Ryzen 5000 masaüstü CPU’larında %60’ın üzerinde paya sahipler. Öte yandan Ryzen 3000 ailesi çok fazla popüler olmuştu ve ürünler henüz piyasaya çıkmadan müşteriler sıraya girmişti.

Perakendeciler ise mağaza içinde kullanıcıların yeni bir Ryzen 5000 CPU alabilecekleri otomat noktaları kurmaya başladılar. Öyle ki bu yöntemin işlemciler için kullanıldığını görmek çok şaşırtıcı.

Ryzen 5 5600X, tahmin edebileceğiniz gibi Zen 3 ailesinin en popüler işlemcisi. Bu nedenle otomatik makinesinde birçok Ryzen 5 işlemci olduğunu görüyoruz.

Öte taraftan Ryzen 5000 CPU’ların şu anda indirimli fiyatlarla satışa sunulduğunu belirtelim. Durum böyle olunca donanım meraklıları da AMD’nin yeni işlemcilerine yönelmeyi tercih ediyor.