Anasayfa Haber Apple, Ses Sorunu Yaşanan iPhone 12 Modelleri İçin Özel Servis Programı Başlattı

Apple, Ses Sorunu Yaşanan iPhone 12 Modelleri İçin Özel Servis Programı Başlattı

iPhone 12 Satışları

Apple, ses sorunu yaşanan iPhone 12 modelleri için özel bir servis programı başlattığını duyurdu.

Bir alıcı modülünden kaynaklandığı düşünülen ve iPhone 12 modellerinde sıkça rastlanan ses alma problemleri hakkında özel bir ücretsiz servis programı başlatıldı.

Bu sorunlar Apple’a göre Ekim 2020 ile Nisan 2021 arasında üretilen iPhone 12 modellerinin çok az bir kısmında var. Destek kapsamında sadece iPhone 12 ve iPhone 12 Pro cihazlar bulunuyor. iPhone 12 Mini ve Pro Max modelleri için özel servis sunulmuyor zira bu modellerde herhangi bir problem yok. Ek olarak cihazınızda ses sorunundan başka kullanıcı kaynaklı kusurlar da bulunuyorsa önce onların tamir edilmesi isteniyor.

En başından beri üretim kaynaklı hata olduğu için kusur her ne kadar Apple kaynaklı olsa bile ses sorununu düzeltmek için önce cihazda olan farklı tarzdaki kullanıcı kaynaklı problemlerin çözülmesi bekleniyor. Örneğin ekranınız hafif hasarlıysa, kullanılabilir halde olsa bile önce onu tamir ettirmelisiniz.

Eğer sizin de elinizde ses sorunu yaşanan kapsam dahilindeki bir iPhone 12 modeli varsa Apple servisleri veya resmi Apple mağazalarına açıklanan bu destek programı kapsamında başvurabilirsiniz.