Anasayfa Haber Hyundai ve GM Elektrikli Araçlardaki Yangınların Nedeni LG Chem Bataryalar

Hyundai ve GM Elektrikli Araçlardaki Yangınların Nedeni LG Chem Bataryalar

lg chem

Hyundai ve General Motors üretimi elektrikli araçlarda çıkan yangınların ana sebebinin LG Chem üretimi bataryalar olduğu anlaşıldı.

General Motors ve Hyundai tarafından üretilen bazı elektrikli araçlarda sürekli yangınlar çıkmasının neticesinde iki firma tarafından yangınların neyden kaynaklandığını anlamak amacıyla birtakım soruşturmalar başlatılmıştı. ABD’li güvenlik düzenleyicilerine sunulan araştırma belgelerine göre, iki otomobil devinin elektrikli araçlarında çıkan yangınların asıl ve ortak nedeni LG Chem’in iki fabrikasında kusurlu olarak üretilen bazı piller.

LG sözcüsü, durum hakkında müşteriler ve ortaklarla beraber geri çağırma gibi sürecin sorunsuz gerçekleştirilmesi için çabaladıklarını; GM, LG Electronics ve LG Energy Solution tarafından bu konu hakkında karar vermek adına ortak bir soruşturma yürütüleceğini duyurdu.

Koreli pil üretim devi LG Chem’in hisseleri 27 Ağustos’ta 9 ayın en düşük seviyelerine geriledi. GM tarafından açıklanana göre problem pillerde bulunan bir anot çıkıntısı ve katlanmış bir ayırıcı parça. Kusurlu hücreler ise LG’nin Kore Ochang’ta bulunan fabrikalarında üretilmiş. Ayrıca LG’nin başka tesislerde ürettiği bazı pillerin de sorunlu olduğu söyleniyor.

Hyundai da araçların yanmasının nedeninin pillerdeki anotların katlanmış olmasından kaynaklandığını belirtti.

Bu durumun otomobil firmalarına verdiği uğraş ve maliyet ise epey yüksek. Pilleri değiştirmek için General Motors 1.8 milyar dolar masrafla 140 bin araç, Hyundai ise 900 milyon dolar masraf ile 82 bin aracı geri çağıracak.