Anasayfa Haber Instagram, Kullanıcılarından Doğum Tarihi İsteyecek

Instagram, Kullanıcılarından Doğum Tarihi İsteyecek

Instagram doğum tarihi

Instagram, doğum tarihi talep ederek gençleri korumayı amaçlıyor.

Instagram artık kullanıcıların doğum tarihlerini paylaşmalarını gerektirecek. Bu karar ile şirket, uygulamasını kullanan gençleri korumayı amaçlıyor. Fotoğraf paylaşma uygulaması, 2019 yılının sonundan beri yeni kullanıcılardan kaydolurken bir doğum günü belirtmelerini zaten istiyor ancak daha önce kaydolmuş kişiler bilgileri paylaşmamış olabilir.

Instagram, önümüzdeki birkaç hafta boyunca daha önce doğum tarihi paylaşmamış kullanıcılardan bunu yapmalarını istemeye başlayacak. Kullanıcılar başlangıçta konuyla ilgili istemleri reddedebilecek olsalar da uygulama sonunda herkesin doğum günlerini talep edecek.

Şu an için kullanıcılara doğum günlerinin sorulacağı iki senaryo var. İlk olarak, uygulama birkaç kez bir bildirim gösterecek. Kullanıcılar bir uyarı ekranının arkasına gizlenmiş bir gönderiyi görüntülemeye çalışırsa ayrı bir istem de görünebilecek. Bu uyarılar, Instagram’ın resmi kurallarını ihlal etmeyecek, ancak müstehcen görüntüler veya tıbbi prosedürlerin fotoğrafları gibi sınırda kabul edilebilecek hassas içeriklerde görünür olacak. Kullanıcılar bir doğum günü ayarlayana kadar bu gönderileri artık göremeyecekler ve hatta daha genç yaştaki gençler bu gönderileri hiç göremeyebilir.

Instagram ayrıca, bir kullanıcının yanlış doğum günü vermiş olabileceğini tespit etmek için yapay zeka kullanacağını ve bazı kullanıcılardan yaşlarını doğrulamalarının istenebileceğini ifade ediyor. Şirket, “Gelecekte, biri bize belirli bir yaşın üzerinde olduğunu söylerse ve teknolojimiz bize aksini söylerse, onlara yaşlarını doğrulamak için bir seçenekler menüsü göstereceğiz” diyor. Bu çalışmanın hala erken aşamada olduğu ve daha fazlasını paylaşmak için sabırsızlanıldığı paylaşılmış.

Diğer taraftan Instagram, kaydırmalı bağlantılar yerine bağlantı çıkartmalarına geçmeye hazırlanıyor.