Anasayfa Haber Apple, Primephonic Adlı Klasik Müzik Servisini Satın Aldı

Apple, Primephonic Adlı Klasik Müzik Servisini Satın Aldı

Apple Primephonic

Apple, Primephonic alımı ile kullanıcılarına kapsamlı bir klasik müzik deneyimi sunma hedefinde.

Apple Music, klasik müziğe daha kapsamlı bir giriş yapıyor. Apple son olarak, klasik müzik türünün akışında uzmanlaşmış ve uygulamanın işlevselliğini ve çalma listelerini Apple Music’e dahil edecek bir hizmet olan Primephonic‘i satın aldığını duyurdu. Şirket bu sayede “önemli ölçüde geliştirilmiş bir klasik müzik deneyimi” sağlayacağının altını çiziyor. Ek olarak, 2022 yılında bağımsız bir Apple Music klasik uygulaması da kullanıcılarla buluşacak. Hemen geçerli olmak üzere, Primephonic artık yeni abone kabul etmeyecek ve hizmet 7 Eylül’de kapanacak.

Apple, Primephonic’in çalma listelerinin ve özel ses içeriğinin ilk olarak Apple Music’e entegre edileceğini söylüyor. Daha sonra besteci ve repertuara göre daha iyi tarama ve arama yetenekleri, klasik müzik meta verilerinin ayrıntılı gösterimleri ve ayrıca yeni özellikler ve avantajlar dahil olmak üzere Primephonic’in en iyi özellikleri de platforma eklenecek.

Primephonic bundan 3 yıl önce piyasaya sürüldü ve ekibi bu anlaşmanın daha fazla dinleyiciye ulaşmakla ilgili olduğunu söylüyor. Şirket web sayfasında paylaştığı bir notta, “Sadece klasik bir girişim olarak, küresel klasik dinleyicilerin çoğuna, özellikle de diğer birçok müzik türünü de dinleyenlere ulaşamıyoruz. Bu nedenle, misyonumuza ulaşmak için tüm müzik türlerini kapsayan ve aynı zamanda klasik müziğe olan sevgimizi paylaşan lider bir yayın hizmetiyle ortak olmamız gerektiğine karar verdik.”

Primephonic, aktif aboneliği olan müşterilere orantılı bir geri ödeme yapılacak. Ayrıca altı aylık ücretsiz Apple Music kullanmak için bir kod gönderecek.

Bu arada Apple Music’in kayıpsız ses özelliğini herkese getirdiğini hatırlatalım.