Anasayfa Haber Apple Watch 7 Üretimi Karmaşık Tasarımı Nedeniyle Gecikecek

Apple Watch 7 Üretimi Karmaşık Tasarımı Nedeniyle Gecikecek

Apple Watch 7 Üretimi

iPhone 13 serisi ile tanıtılması beklenilen Apple Watch 7’nin üretimi ertelenebilir.

Nikkei‘nin haberine göre, Apple‘ın en son akıllı saat üretimi, karmaşık tasarımı nedeniyle ertelendi. Haberde, Apple Watch 7 üreticilerinin geçen hafta küçük ölçekli üretime başladıkları, ancak tatmin edici üretim performansına ulaşmakta zorluk yaşadıkları belirtiliyor.

Bundan dolayı Apple ve tedarikçileri, sorunları çözmeye ve tasarımları seri üretime geçmeden önce onaylamaya çalıştıkları için akıllı saatin üretimi geçici olarak askıya alındı. Şirketin önümüzdeki haftalarda en yeni iPhone modelleriyle birlikte akıllı saati piyasaya sürmesi planlanıyordu, ancak ortaya çıkan zorlukların teslimat planlarını etkileyebileceği ifade ediliyor.

Yakın tarihli bir Counterpoint raporuna göre Apple Watch, 2021 yılının ikinci çeyreğinde küresel akıllı saat gönderileri açısından liderliğini sürdürdü ve aktif kullanıcı tabanı 100 milyonu aştı. Counterpoint, Apple’ın sevkiyatlar açısından liderliğini sürdürdüğünü, ancak pazar payının geçen yılın aynı çeyreğinde bildirilen yüzde 30,1’den ikinci çeyrekte yüzde 28’e düştüğünü söylüyor. Düşüşün arkasında olduğu söylenen temel nedenlerden biri ise son birkaç ayda Çinli ve Hintli markaların yarattığı yoğunlaşan rekabet.

Pazar payındaki hafif düşüşe rağmen, Apple Watch kullanıcı tabanı ilk kez 100 milyonun üzerine çıktı. Apple Watch Series 6 ve Apple Watch SE’nin ikinci çeyrekte dünya çapında en çok satan akıllı saatler olduğu ve bunu Samsung Galaxy Watch Active 2, Apple Watch Series 3 ve Imoo Z6-4G’nin izlediği bildiriliyor.

Diğer taraftan Apple Watch Series 7 kasa boyutları daha büyük olacak gibi gözüküyor.