Anasayfa Haber Windows 11 Desteklemeyen Bilgisayarlar Artık Insider Programında Güncelleme Almayacak

Windows 11 Desteklemeyen Bilgisayarlar Artık Insider Programında Güncelleme Almayacak

Windows 11

Windows 11’in Insider sürümleri bir süredir neredeyse tüm donanımlarda kullanılabiliyordu. Görünüşe bakılırsa bu kullanıcılara sunulan güncelleme desteği kesilmeye başlıyor.

Microsoft’un Windows 11 gereksinimleriyle ilgili tutumu bu zamana kadar pek net olmamıştı. Ancak geçtiğimiz günlerde uyumluluk aracı güncellendi ve özetle katı gereksinimlerin devam ettiğini söylemek mümkün.

Öte yandan Insider Programı aracılığıyla desteklenmeyen makinelerde Windows 11 kullanan birçok insan var. Microsoft, görünüşe göre bu kullanıcıları mutsuz edecek bir adım atmaya başladı. Bazı Windows 11 Insider kullanıcıları, uyumlu olmayan sistemlerde artık Windows Update aracılığıyla güncelleme yapmak istediğinde şu tür bir mesaj görüyor:

“Bilgisayarınız Windows 11 için minimum donanım gereksinimlerini karşılamıyor. Cihazınız Windows 11’de Insider Programına katılmaya uygun değil. Önizleme Kanalında Windows Insider Programına katılmak için lütfen Windows 10’u yükleyin.”

Kullanıcılar, bu zamana kadar Insider derlemelerinin hepsini eksiksiz bir şekilde alabiliyordu. Bu mesaj ise muhtemelen desteklenmeyen bilgisayara sahip kullanıcıların sonraki Windows 11 güncellemelerini alamayacağı anlamına geliyor.

Microsoft, Insider Preview’dan desteklenmeyen donanımları uzaklaştırıyor olsa da, ISO dosyaları aracılığıyla güncelleme yapmak mümkün olabilir. Ayrıca Insider sürümlerinin yanı sıra nihai sürümler piyasaya çıktığında neredeyse tüm sistemlere Windows 11 kurmak mümkün olacak. Ancak eski donanıma sahip sistemlerin güncelleme alamayacağını özellikle not düşelim.