Anasayfa Haber Dünyanın İlk 200 MP Akıllı Telefon Kamerası: Samsung ISOCELL HP1

Dünyanın İlk 200 MP Akıllı Telefon Kamerası: Samsung ISOCELL HP1

Samsung ISOCELL HP1

Samsung tarafından ISOCELL HP1 ve ISOCELL GN5 sensörleri duyuruldu.

Samsung, megapiksel sayısının sınırlarını zorlamaya devam ediyor. Son olarak şirket, ISOCELL HP1 adlı sensörünü duyurdu. Samsung ISOCELL HP1 maksimum 200 MP’lik maksimum görüntü çözünürlüğüne sahip dünyanın ilk akıllı telefon kamerası olmasıyla öne çıkıyor.

ISOCELL HP1, 2×2 piksel gruplama veya 4×4 piksel gruplama desteği ile birlikte tam piksel oluşturma sunan yeni ChameleonCell teknolojisi ile 0,64μm yerel piksel boyutuna sahip. 2×2 piksel gruplama modunu kullanırken, amiral gemisi sensör 50MP fotoğraf çekebiliyor. 4×4 piksel gruplama modunda ISOCELL HP1, 2,65μm piksel boyutunda 12,5MP görüntüler yakalayabiliyor. Ek olarak, Samsung’un en yeni sensörü, 30 FPS’de 8K video çekebiliyor.

Bunun yanı sıra Samsung, çok yönlü otomatik odaklama için Dual Pixel Pro otomatik odaklama teknolojisini destekleyen 50 MP’lik ince bir sensör olan ISOCELL GN5‘i duyurdu. 1μm’lik doğal piksel boyutuna sahip olan ISOCELL GN5, düşük ışık koşullarında 12,5 MP’lik fotoğraflar çekmek için 2×2 piksel gruplama modunu destekliyor. Samsung, en son sensörün Front Deep Hendek İzolasyonu veya FDTI teknolojisine sahip olduğunu iddia ediyor. Bu, sensörün gren birikimini azaltırken bir pikselin içinde mümkün olduğunca fazla ışık emmesini sağlıyor.

20 0MP ISOCELL HP1 gibi, ISOCELL GN5 de 30FPS’de 8K video kaydını destekliyor. Öte yandan Samsung, bu iki sensörü hangi ürünlere uygulayacağını ayrıntılı olarak açıklamadı. Yani Galaxy S22 üyelerinin mi yoksa sadece Galaxy S22 Ultra’nın amiral gemisi sensörüne sahip olup olmayacağını bilmenin bir yolu yok. Daha önceki bir söylentiye göre Samsung, Galaxy S22 Ultra için 200 MP sensör kullanacak ve cihaz değerini yükseltmek için Olympus markasını alacaktı.