Anasayfa Haber Google, Ofise Dönüş Politikasını Ocak Ayına Erteledi

Google, Ofise Dönüş Politikasını Ocak Ayına Erteledi

Google’ın gönüllü ofise dönüş politikası, gelecek yıl 10 Ocak tarihine kadar uzatıldı.

İki yıldır gündemde olan koronavirüs pandemisi, şirketlerin çalışma şeklini önemli ölçüde değiştirmişti. Büyük şirketler ve bilinen çoğu işletme, çalışanlarını yeni hibrit çalışma normu altında eve gönderdi. Bu şirketlerden biri olan Google, Kuzey Amerika’daki çalışanlarını geçtiğimiz yılın başlarında, COVID-19 salgınının ilk patlak verdiği dönemde evlerinden çalışmaya çağırdı. Daha sonra bu çağrı birkaç kez uzatıldı. Öyle ki, Google uzaktan çalışma sistemi ile büyük miktarlarda tasarruf ettiğini duyurmuştu.

COVID-19 aşılarının yaygınlaşması ile pandeminin etkisinin azalması ve böylelikle Google çalışanlarının da Eylül ayında ofise dönmesi bekleniyordu. Ancak görünüşe göre bu plan bir kez daha rafa kaldırılmış. Google CEO’su Sundar Pichai, çalışanlara gönderdiği bir e-postada, şirketin gönüllü ofise dönüş politikasını 10 Ocak 2022’ye kadar uzattığını belirtiyor. Bu durum, Google çalışanlarının belirtilen tarihe kadar uzaktan çalışmayı tercih edebilecekleri anlamına geliyor.

Google fiziksel mağaza

Pichai, yeni kararın çalışanlara daha fazla esneklik ve seçim şansı vermeyi amaçladığını söylüyor. Dünyanın bazı bölgelerinde pandemi koşulları gevşemeye başlarken, bazı yerlerde ise pandemi belirsizlik yaratmaya devam ediyor. Bu nedenle ofise geri dönüş politikaları da ileri tarihlere erteleniyor. Google ayrıca, çalışanların ofise dönmeleri istenmeden önce 30 günlük bir destek alacaklarını da belirtmekte.

Google, belirtilen süre sona erdiğinde ülkelerin ve çeşitli konumların, yerel koşullara bağlı olarak çalışanların ofise dönmesine izin verip vermeme konusunda karar vermesine izin vermeyi planlıyor. Pichai ayrıca, arama devinin dünya çapındaki çalışanlarına önümüzdeki çeyrekte iki sıfırlama günü vereceğini de belirtmiş. Bu tarihler, 22 Ekim ve 17 Aralık olarak belirlendi. Google, belirtilen tarihlerde çalışanlarına dinlenmeleri ve yeniden şarj olmaları için biraz zaman tanıyacak.