Anasayfa Haber Intel ve AMD’nin Ortak Ürünü Kaby Lake-G, Yeni Windows 11 Sürücüsüne Kavuşuyor

Intel ve AMD’nin Ortak Ürünü Kaby Lake-G, Yeni Windows 11 Sürücüsüne Kavuşuyor

Core i7-11370 ve Ryzen 5800H İşlemcili Laptoplar

Intel CPU ve AMD tarafndan geliştirilen entegre Vega GPU ile güç kazanan Kaby-Lake-G SoC’ler uzun bir aradan sonra sürücü güncellemesi alıyor.

Intel, kendisinin ve AMD’nin Kaby Lake-G hibrit APU serisi için güncellenmiş grafik sürücülerini yayınlamaya hazır olduğunu resmen doğruladı. Intel forumlarından bir moderatör, sürücülerin tamamlandığını ve son testler için AMD’ye gönderildiğini söylüyor. Ayrıca bu sürücülerin Windows 11 sertifikalı olduğu belirtiliyor.

Kaby Lake-G mimarisi için yarı iletken sektöründe AMD ve Intel’in birlikte çalıştığı benzersiz bir ortak ürün diyebiliriz. Her iki şirket de Kaby Lake SoC içinde Vega RX grafikleri içeren yeni bir APU yaratmak için rekabetçi yönlerini bir tarafa bıraktı. Üretilen çipler, NVIDIA’nın ilk nesil Pascal Max-Q grafik kartlarıyla rekabet etmek üzere geliştiriliyor.

Kaby Lake-G’nin ilk amiral gemisi, dört çekirdekli, sekiz iş parçacıklı ve 24 işlem birimli Vega RX GPU ile gelen Core i7-8809G modeliydi ve Hades Canyon NUC 8’de kullanıldı. Tom’s Hardware tarafından yapılan incelemelerde, küçük kompakt bir kasa ve sadece 100W güç seviyesiyle GTX 1060 6 GB masaüstü ekran kartına yakın performanslar gözlemlendi.

Tüm bunlara rağmen Kaby Lake-G yongaları için sürücü desteği zorluklarla sağlandı. Intel, 2019’da Kaby Lake-G için oyuna hazır yeni grafik sürücüleri çıkmadan önce kullanıcıları tam bir yıl boyunca bekletti. Kullanıcılar ise bu süreçte AMD’nin Adrenalin 2020 sürücülerine güvendi.

AMD, Haziran 2020’de Adrenalin sürücülerinde Kaby Lake-G sürücü desteğini sessiz sedasız sonlandırmıştı. Kullanıcılar, o zaman yayınlanan Windows 10 2004 güncellemesi için yeni bir sürücü alamadı ve eski sürücülerle baş başa kaldı.

Şimdi Kaby Lake-G için hem Windows 10 hem de Windows 11 destekli yeni bir sürücü geliyor. Nihayetinde ise bu yongalar daha uzun ömürlü olarak kullanılabilecek.