Anasayfa Haber Samsung, Yonga Fiyatlarını %20 Oranında Arttırmayı Planlıyor

Samsung, Yonga Fiyatlarını %20 Oranında Arttırmayı Planlıyor

Samsung Foundry

Küresel çip talebine yanıt vermek isteyen ve büyük yatırımlar hedefleyen şirketler, yonga üretim fiyatlarında artışa gidiyor.

Güney Koreli Samsung Group’un yarı iletken üretim bölümü Samsung Foundry, dünyanın en önemli yarı iletken şirketleri arasında yer alıyor. The Elec’in yeni raporu ise Samsung’un çip fiyatlarında artış yapacağını öne sürüyor.

Samsung, dünya çapında 7nm ve 5nm gibi gelişmiş süreçlerde üretim yapan iki büyük yonga üreticisinden birisi. Diğer yarı iletken devi ise tahmin edebileceğiniz Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC). TSMC, bu yılın dördüncü çeyreğinden itibaren çip fiyatlarını artıracağını açıklamıştı. Görünüşe göre benzer bir hamle Koreli devden gelecek.

The Elec’e göre Samsung ve bir başka Koreli dökümhane olan Key Foundry, müşterilerini yaklaşan çip fiyatı artışı hakkında bilgilendirdi. Bu artışın %15 ila %20 arasında değişmesi bekleniyor ve oran müşterilerin talep ettiği yonga üretim teknolojilerine, sipariş hacimlerine ve yonga üreticileriyle yaptıkları sözleşmelerin süresine bağlı olacak.

Buna ek olarak, çeşitli kaynaklar fiyat artışının dört ila beş ay içinde geçerli olmaya başlayacağını ve artışın en erken Aralık ayında yaşanacağını söylüyor. Yonga üreticileri, önümüzdeki yıllarda sektörde önemli sermaye harcamaları yapacaklarını belirtti.

TSMC, tesislerine önümüzdeki üç yıl içinde 100 milyar dolar yatırım yapmayı planladığını açıkladı. Samsung Group ise önümüzdeki üç yıl için yarı iletken, telekomünikasyon ve biyoinformatik sektörü için 205 milyar dolarlık bir yatırım paketi açıkladı. ABD’li yonga üreticisi Intel Corporation, sözleşmeli çip üretme alanına girmeye hazırlanıyor. Ayrıca Intel’in Arizona, Ocotillo’daki yeni çip üretim tesislerine de milyarlarca dolar yatırım yapma planları var.