Anasayfa Haber Steam Donanım Anketi Yayınlandı: AMD İşlemciler Düşüşte

Steam Donanım Anketi Yayınlandı: AMD İşlemciler Düşüşte

Ağustos ayı AMD için kötü geçti ve %27.31 ile yılın en düşük pazar payı görüldü.

Ağustos ayının tamamlanmasıyla birlikte Steam Donanım Anketi güncellendi ve milyonlarca sistemin kullandığı donanımların istatistiklerine genel bir bakış atabiliriz. En son anket, AMD’nin CPU pazar payında ilginç bir şekilde düşüş yaşadığını gösteriyor. Dahası, kırmızı takımın işlemcileri 2021’deki en alt noktasına ulaştı.

Valve’ın Steam Donanım Anketi, donanımların pazar payı hakkında profesyonel bir çalışma niteliğinde değil. Bu anket milyonlarca gönüllü kullanıcının katılımına dayanıyor ve sürekli güncelleniyor. Ancak Steam’in hatırı sayılır derecede kullanıcısı olduğunu biliyoruz ve donanım dünyası hakkında birçok önemli bilgi sağladığını söylemek gerek.

1 Eylül’de yayınlanan Ağustos ayı raporuna göre CPU pazarında ilginç gelişmeler yaşandı. AMD tarafında %1.88’lik bir düşüş görüldü ve Temmuz’daki %29.19’luk oran doğrudan %27.31’e indi.

%1.88’lik bir düşüş çok fazla görünmeyebilir ancak ankete milyonlarca sistemin dahil olduğunu unutmamakta fayda var. Üstelik bu değer potansiyel olarak yüz binlerce sistemi temsil ediyor. %27.31’lik oran ise 2021 yılında AMD CPU’lar için görülen en düşük değer oldu.

Steam anketinde verilerin tam olarak hangi şekilde ve kaç kişiden geldiğini bilmiyoruz. Bu bağlamda herhangi bir ankette küçük hata payları olabilir, aynı zamanda tüketiciler Intel’in rakip ürünlerini daha fazla tercih etmeye başlamış da olabilir. İşlemcilerdeki durumu önümüzdeki aylarda gözlemlemeye devam edeceğiz ve bu şekilde AMD’nin durumu çok daha net anlaşılacak.