Anasayfa Haber Intel 12. Nesil İşlemciler ve Z690 Anakartların Çıkış Tarihi Sızdırıldı

Intel 12. Nesil İşlemciler ve Z690 Anakartların Çıkış Tarihi Sızdırıldı

Intel Alder Lake CPU

Hibrit teknolojisiyle merak uyandıran 12. nesil ailesinin 19 Kasım’da piyasaya çıkması bekleniyor.

Intel 12. nesil masaüstü işlemciler ve Z690 anakart serisinin bu yıl sonlarına doğru gelmesini bekliyorduk. Wccftech, gizli kaynaklardan gelen bilgilere dayanarak yeni işlemci ve anakartların 19 Kasım’da tanıtılacağını bildirdi.

Alder Lake-S ailesi, yeni bir mimari ve IPC iyileştirmelerinin yanı sıra x86 işlemci dünyasına hibrit işlemcileri getiren ilk platform olacak. Yeni 12. nesil çipler ve Z690 anakartların 19 Kasım’da hazır olacağı ve resmi bir duyuru yapılacağı doğrulandı. Intel’in ayrıca 27 ve 28 Ekim tarihlerinde “Innovation” etkinliği sırasında yeni nesil CPU’ların fiyatlarını, özelliklerini ve genel performans rakamlarını açıklaması bekleniyor.

Lakefield kod adlı mobil işlemciler kısıtlı sayıda dizüstü bilgisayarda kullanılıyor ve hibrit mimari yaklaşımı için bir test niteliğindeydi diyebiliriz. Alder Lake ise hem masaüstü hem de mobil platformlara geliyor ve Microsoft’un Windows 11 işletim sistemiyle tam uyum içinde çalışacak.

Yeni 600 serisi anakartlara gelirsek, ilk olarak Z690 yonga setlerinin piyasaya çıkacağını belirtelim. Yeni platform ayrıca DDR5 bellek desteği, PCIe Gen 5.0 desteği ve gelişmiş hız aşırtma yetenekleriyle birlikte gelecek. Ek olarak, Intel’in tanıtımlarıyla birlikte DDR5 bellekler de piyasaya daha hızlı yayılmaya başlayacak.