Anasayfa Haber Almanya, Telefonlara 7 Yıl Güncelleme Sunulmasını İstiyor

Almanya, Telefonlara 7 Yıl Güncelleme Sunulmasını İstiyor

iOS 15 Beta 3 güncellemesi

Almanya, akıllı telefon üreticilerinin 7 yıl boyunca yazılım güncelleme desteği sunmasını talep ediyor.

Apple, bu yıl içerisinde iOS 15‘i piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Şirket, iPhone 6S ve iPhone 6S Plus’a kadar geri giderek yeni güncellemeyi birkaç cihazına yaymayı planlıyor. Bu durum, Apple’ı cihazlarına yedi yıllık yazılım güncellemesi sunan tek akıllı telefon üreticisi haline getirecek. Android tarafında yalnızca birkaç üreticinin üç yıllık işletim sistemi yükseltmesi ve dört yıllık güvenlik güncellemeleri vaat ettiğini düşündüğümüzde bu dikkate değer bir başarı. AB, mevcut açığı kapatmak için bu yılın başlarında tüm akıllı telefon üreticilerini cihazları için beş yıla kadar güvenlik güncellemesi sunmaya ve aynı süre boyunca makul fiyatlı yedek parçalar üretmeye zorlayacak yeni bir yasa önermişti.

Android

AB’nin yeni onarım hakkı yasaları henüz yürürlüğe girmemiş olsa da Alman Federal Hükümeti şimdi destek süresini iki yıl uzatma planlarını açıkladı. Heise Online’da yer alan bir habere göre, Almanya Federal Ekonomi Bakanlığı’nın bir sözcüsü, geçtiğimiz günlerde hükümet organının üreticilerin yedi yıl boyunca yedek parça ve yazılım güncellemesi sağlamasını gerektirecek daha katı kurallar uygulamayı planladığını söylüyor. Federal Hükümet ayrıca, üreticilerin yedek parça fiyatlarını yayınlamasını ve zamanla artırmamasını da istiyor.

Alman Federal Hükümeti, yedek parçaların teslimat süreleri söz konusu olduğunda, üreticilerin parçaları mümkün olan en kısa sürede teslim etmesini sağlamak amacıyla katı kurallar uygulamayı istemekte. Hükümet, uzun bir onarım süresinin yeni düzenlemelerin amacını ortadan kaldırarak müşterileri onarım yerine bir değişimi tercih etmeye zorlayabileceğini savunuyor. AB, onarım hakkının bir parçası olarak maksimum teslimat süresini de beş iş günü olarak planlamış. Alman Federal Hükümeti ise henüz bir teslimat takvimi belirlemiş değil.