Anasayfa Haber Google, Chrome Sekme Grupları Özelliğinde Büyük Değişimlere Gidiyor

Google, Chrome Sekme Grupları Özelliğinde Büyük Değişimlere Gidiyor

ChromeSekmeGrupları

Google, yaptığı değişiklikler ile sekme gruplarını daha kullanışlı hale getirmeyi hedefliyor.

Google, Ocak ayının başlarında Chrome’un Android versiyonu için sekme grupları özelliğini kullanıma sundu. Özelliği beğenmeyen kullanıcılar, devre dışı bırakabiliyor. Ancak Google, Chrome 91‘de bu seçeneği kaldırarak Chrome topluluğunda da bir kargaşaya neden oldu. Bunun devamında ise, Chrome kullanıcılarından gelen sayısız istek ve geri bildirimin ardından nihayet sekme grupları özelliğinin çalışma biçiminde bazı büyük değişiklikler yapılıyor.

Google, Chrome Beta’nın Android sürümündeki sekme grubu özelliği için iki yeni değişiklik deniyor. İlk değişiklik, yeni bir sekmede otomatik olarak açılacak şekilde ayarlanan bağlantıların artık bir grup oluşturmaması. Bağlantı, bunun yerine ayrı bir yeni sekmede açılacak. İkinci değişiklik ise bir bağlantıya uzun basıldığında açılan içerik menüsüne yeni bir “Yeni sekmede aç” seçeneğinin eklenmesi. Bu seçenek, kullanıcıların bağlantıyı yeni bir sekmede açmasına olanak tanıyor. Chrome’un en son sürümünde yeni bağlantılar yalnızca bir grupta açılabiliyordu.

ChromeBeta

Google, yayınladığı blog yazısında, “Sekme grupları için en son denememiz, son yayınlanan Chrome Beta sürümünde mevcuttur. Bu deneyde, yeni bir sekmede açılan bağlantılar artık siz gezinirken otomatik olarak bir grup oluşturmayacak. Ayrıca, uzun basma menüsünden bir grup oluşturmadan bağlantıları yeni bir sekmede açma seçeneği de ekliyoruz. Sekme değiştiricide sürükleyip bırakarak veya bağlantıya uzun basma menüsünden “Grupta yeni sekmede aç” seçeneğini seçerek yine bir sekme grubu oluşturabileceksiniz. Ancak bu gruplardan yalnızca bir tane göreceksiniz.” diyor.

Son olarak yeni sürümü denemek için Google Play Store’dan Chrome Beta’nın en son sürümünü indirmenin gerekli olduğunu belirtelim. Google’ın bu değişiklikleri kararlı sürümde ne zaman sunacağı ile ilgili bir bilginin olmadığını da eklemek gerek.