Anasayfa Haber Intel Arc Ekran Kartlarının İsmini Aldığı Alchemist Nedir?

Intel Arc Ekran Kartlarının İsmini Aldığı Alchemist Nedir?

Xe-HPG mimarisini temel alan Intel Arc ekran kartları Alchemist başta olmak üzere Battlemage, Celestial ve Druid gibi farklı kod adlarıyla piyasaya çıkacak.

Intel, ARC grafik markasının yaklaşmakta olan ilk serisi Alchemist’in pazarlamasında kullanılacak karakterini ve maskotunu tanıttı. Donanım üreticisi, HotHardware ile yaptığı röportajda Architecture Day 2021 sunumunda ilk kez tanıtılan ARC karakterinin arka planını anlattı.

Intel ARC GPU ailesine katılan ekran kartı serileri, çeşitli oyunlarda yer alan kurgusal karakterlerin adını alacak. Intel’e göre Alchemist adı, Final Fantasy XIV ve Dungeons & Dragons dahil olmak üzere çeşitli fantezi oyunlarından esinlenerek türetildi. Bu oyunlarda Alchemist, temel bitkilerden, elementlerden ve diğer malzemelerden güçlü iksirler yapabiliyor.

Yola Alchemist adıyla başlayan mavi takım, Xe-HPG mimarisini temel alan oyun kartlarında Battlemage, Celestial ve Druid gibi isimlere yer verecek. Battlemage isimlendirmesi Elder Scrolls dünyasından gelirken, Celestial ismi son Marvel Eternals filmi de dahil olmak üzere çeşitli fantezilerin karışımıyla ortaya çıktı. Druid’in ise fantezi RPG/RTS evrenini temel alan ortak bir karakter olduğu söyleniyor.

Rakipleri NVIDIA ve AMD, GPU’larına isim verirken bilim insanları ve yıldızlardan esinleniyor. Intel ise anlayabileceğiniz gibi fantezi ve mitolojik karakterleri kullanmayı tercih ediyor. Bu konuda oyundan ilham almaları ise oldukça güzel.

Bu karakterler şu anda ARC GPU markasına ait her seri için bir simge görevi görüyor. Ancak mavi ekip, bu noktada neler yapabilecekleri konusunda insanlardan bilgi istiyor. Intel ayrıca gelecekte bu simgelerin kullanıldığı t-shirt veya kupa bardak gibi ARC markalı ürünler sunabilir.