Anasayfa Haber iPhone 13, Yeni Nesil MagSafe Şarj Cihazıyla Gelebilir

iPhone 13, Yeni Nesil MagSafe Şarj Cihazıyla Gelebilir

iphone 13

iPhone 13 için rapor edilen FCC listeleri, yeni bir MagSafe Şarj Cihazı’na işaret ediyor.

iPhone 13’ün piyasaya sürülmesi henüz resmi olarak onaylanmasa da sızıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. ABD Federal İletişim Komisyonu’na (FCC) yapılan bir bildiride, yeni iPhone serisiyle birlikte gelebilecek revize edilmiş bir MagSafe Şarj Cihazı ortaya çıktı. ABD FCC listesi ayrıca, iPhone 12 modellerinden eski cihazlar olarak bahsederken, iPhone 13 çeşitleri olabilecek dört yeni telefon öğesini barındırıyor. Yeni iPhone modellerinin yanı sıra yükseltilmiş MagSafe Charger, AirPods Pro üzerinde test edilmiş gibi görünüyor.

ABD FCC listesi ilk olarak Dave Zatz tarafından keşfedilmiş. Listede, yeni MagSafe Şarj Cihazı A2548 model numarası ile bulunuyor. Bu da Apple’ın geçtiğimiz yıl iPhone 12 ailesiyle birlikte piyasaya sürdüğü ve A2140 olarak tanımlanan mevcut şarj cihazından farklı bir listeleme olduğunu göstermekte.

iphone 13 serisi

13 Ağustos’ta listelenen ABD FCC dosyası, bir sonraki MagSafe Şarj Cihazı’nın bir cihaz listesinde test edildiğini göstermekte. Liste A2341, A2172, A2176 ve A2342 model numaralarına sahip eski telefonları içeriyor. Bu model numaralarına işaret eden modeller ise sırasıyla iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max ve iPhone 12 Mini. FCC dosyası, mevcut iPhone modellerinin yanı sıra MagSafe Şarj Cihazı’nın dört yeni Apple telefon modelinde test edildiğini gösteriyor. Bu cihazlar ise iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max ve iPhone 13 Mini olabilir. Ancak listeleme, somut bir ayrıntı vermek için herhangi bir model numarası içermiyor.

Apple akıllı telefonlar ile ilgili tahminlerde bulunan Max Weinbach, bu yılın başlarında 2021 iPhone modellerinin iPhone 12 modellerinde bulunanlara kıyasla daha güçlü mıknatıslara sahip gelişmiş bir MagSafe teknolojisi içereceğini öne sürmüştü. Kablosuz şarj bobininin boyutunda ve şarj hızında bazı iyileştirmeler olduğu tahmin edilmekte. Bunun yanı sıra, Temmuz ayında iPhone 13 modellerinin yeni MagSafe teknolojisi aracılığıyla ters kablosuz şarj taşıyabileceği bildirilmişti.

Son olarak, Apple’ın yeni iPhone 13 modellerinin tanıtılacağı Eylül etkinliğinde yeni MagSafe Şarj Cihazı’nı ve diğer bazı aksesuarları tanıtabileceğini belirtelim.