Anasayfa Haber WhatsApp Son Görülme Durumu Bazı Kişilerden Saklanabilecek

WhatsApp Son Görülme Durumu Bazı Kişilerden Saklanabilecek

WhatsApp Son Görülme

WhatsApp, Son Görülme durumu için kullanıcılarına daha fazla kontrol sunmaya hazırlanıyor.

Çoğu mesajlaşma hizmeti, Son Görülme görünürlüğünü açmanıza veya kapatmanıza izin veriyor ancak WhatsApp, kullanıcılara onu kimlerin görebileceği ve kimlerin göremediği konusunda daha iyi kontrol sağlamanın bir yolunu düşünüyor gibi gözüküyor.

WhatsApp, yıllardır kullanıcıların Son Görülme durumlarını kimlerin görebileceğini daha genel bir şekilde kontrol etmelerine izin veriyor. Profil ve Hakkında bilgilerinin yanı sıra, kullanıcılar yalnızca herkesin Son Görülme durumunu görmesine izin verme, kimsenin görmemesine izin verme veya bilgileri yalnızca Kişilerin görmesine izin verme arasında seçim yapılması mümkün. Bunlar dışında ise kullanıcılara başka bir kontrol sunulmazken WABetaInfo yakın gelecekte bunun değişeceğine dair ipuçları gördü.

Buna göre WhatsApp, bu üç eski seçeneğe ek olarak yeni bir “Kişilerim Hariç…” seçeneğine sahip olacak. Bu özellik basit görünüyor ve kişileriniz arasında bir tür kara listeye sahip olmanızı sağlıyor. Kişi listenizdeki herkes bu listeye ekledikleriniz dışında Son Görülme durumunuzu görebilecek.

Bu seçenek belirli kişilerden “gizlemek” istediğiniz ancak diğer herkesten istemediğiniz zamanlarda kullanışlı olabilir. Tabii ki bu seçenek hala diğerleri gibi çalışıyor ve kendi durumunuzu gizlemeyi seçtiğiniz kişilerin Son Görülme durumunu göremeyeceksiniz. Görünüşe göre bu yeni gizlilik özelliği, Profil Fotoğrafları ve Biyografinin görünürlüğünü kontrol etmek için de mevcut olacak.

Özelliğin hala geliştirilme aşamasında olduğu bildirildiği için ne zaman kullanıma sunulacağına dair herhangi bir ipucu mevcut değil.

Bu arada iOS’tan Samsung telefonlara WhatsApp transferinin artık mümkün olduğunu da belirtelim.