Anasayfa Haber DJI OM 5 Tanıtıldı

DJI OM 5 Tanıtıldı

DJI OM 5

DJI OM 5, teleskobik selfie çubuğu ve daha fazla yenilik ile birlikte geliyor.

DJI yeni akıllı telefon gimbal aksesuarı Osmo Mobile 5 ile karşımıza çıkıyor. DJI OM 5 artık teleskobik selfie çubuğu ile kadraja çok daha fazlasını sığdırmanıza olanak tanıyacak.

OM 5, öncekilerle aynı katlanabilir tasarım ilkesini koruyor ancak bazı küçük değişikliklere sahip. Gimbal bu yıl biraz daha küçük ve daha hafif. Ek olarak 8,4 inçlik selfie çubuğuna uyum sağlamak için tutacağın açısının öncekinden daha keskin olduğunu belirtelim. Ayrıca tutma kısmında bazı temel OM 5 özelliklerine hızlı bir şekilde erişmenizi sağlayacak yeni bir düğme var. Tasarımdaki değişiklikler pil ömrüne ise darbe vuruyor. OM 4 15 saat pil ömrüne sahipken, OM 5’te bu süre 6 saat 20 dakikaya düşmüş.

OM 4 tanıtıldığında göze çarpan bir özellik, telefonunuzu gimbale zahmetsizce takmayı sağlayan bir çift manyetik bağlantıydı. Söz konusu telefonun üzerinde bir kılıf varsa sorun yaratabiliyordu. Şimdi DJI, manyetik kıskacı daha gelişmiş bir hale getirmiş. Apple MagSafe uyumluluğu ise mevcut değil.

OM 5 ayrıca geliştirilmiş gimbal motorlarıyla birlikte geliyor ve yeni bir akıllı özellik olan Shotguides’ı sunuyor. Ürün çevrenizi tarıyor ve bu gimbal ile video çekmek için size 30 sete kadar ipucu ve talimat veriyor. Önerilen tüm klipleri çektikten sonra, DJI’nin Mimo uygulamasında bunları tek bir parlak videoda otomatik olarak düzenleyebiliyorsunuz. Ürünün diğer akıllı izleme özelliklerinin geri kalanı da performans yükseltmesi ile geliyor. Active Track 4.0 artık yüz tanıma ve yüz izlemeyi iyileştirilmiş durumda ve çok daha hızlı yanıt veren bir performans sağlıyor. OM 4’ün önceden programlanmış diğer tüm çekim modları da OM 5’te bulunabiliyor.

OM 5 modeli 2 renkte satışa sunulacak. Bunlar Atina grisi ve gün batımı beyazı. DJI ayrıca, standart bir manyetik kelepçe gibi görünen, ancak özçekimlerinizi aydınlatmaya yardımcı olmak için yerleşik ışıklara sahip, isteğe bağlı 79 dolarlık yeni bir aksesuar olan DJI Fill Light Phone Clamp’ı satıyor.

DJI OM 5 159 dolar fiyat etiketi taşıyacak. Ürün; halka tutucu, kelepçe, tripod, bilek kayışı ve kese içeren standart bir pakette geliyor.