Anasayfa Haber Lenovo IdeaPad Slim 7 Carbon Tanıtıldı

Lenovo IdeaPad Slim 7 Carbon Tanıtıldı

IdeaPad Slim 7 Carbon

Lenovo, Tech World 2021 etkinliğinde IdeaPad Slim 7 Carbon da dahil yeni ürünlerini duyurdu.

Lenovo, Tech World 2021 etkinliğinde yeni bir PC, tablet ve monitör serisini duyurdu. Serinin en dikkate değer olanı ise Lenovo IdeaPad Slim 7 Carbon olarak karşımıza çıkıyor. 1,07 kg ağırlığındaki ve OLED ekranlı 14 inç Windows 11 dizüstü bilgisayar, adından da anlaşılacağı gibi hafiflik ve dayanıklılık için karbon fiber ve magnezyum alaşımından yapılmış. Ürünün ekranı, 90 Hz yenileme hızı, Dolby Vision ve gerçek siyah sertifikası gibi özelliklerle birlikte QHD+ çözünürlüğe ve 16:10 en boy oranına sahip. Ek olarak müşteriler, Gorilla Glass ile güçlendirilmiş bir dokunmatik ekran versiyonu almayı da tercih edebilecek.

Cihaz, AMD Radeon Grafikli AMD’nin Ryzen 7 5800U serisi mobil işlemcileri (8 çekirdeğe kadar) tarafından destekleniyor ve müşteriler isteğe bağlı kurulum olarak NVIDIA GeForce MX450 grafik kartını seçebilecek. Alıcılar ayrıca dizüstü bilgisayarı 16 GB’a kadar RAM ve 1 TB’a kadar SSD depolama alanıyla donatabilecek. Diğer özellikler arasında 14,5 saate kadar pil ömrü, WiFi 6 ve Alexa Show deneyimi ile yerleşik Alexa desteği yer alıyor. Ürün, Ekim 2021’den itibaren bulut grisi renginde ve 1.290 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Yeni serideki bir diğer dikkate değer cihaz ise Chromebook Duet 5. Bu, Chrome OS çalıştıran ve Google Play’e erişimi olan 2’si 1 arada bir dizüstü bilgisayar-tablet hibriti. Snapdragon 7c Gen 2 SoC tarafından desteklenen cihaz, 13,3 inç OLED ekranından ayrılabilen dizüstü bilgisayar sınıfı bir klavyeye sahip. 256 GB SSD depolama ve 8 GB’a kadar bellek ile birlikte gelen Duet 5 ayrıca Ekim ayında fırtına girişi veya derinlik mavisi renklerinde en az 430 dolar karşılığında satışa sunulacak.

Daha büyük bir dizüstü bilgisayarı tercih edenler ise bunun yerine ldeaPad Slim 7 Pro’yu alabilirler. Model, AMD’nin Ryzen 7 5800H mobil işlemcileri tarafından desteklenen, QHD IPS ekranlı 16 inç bir Windows 11 dizüstü bilgisayar. Cihaz, NVIDIA’nın GeForce RTX 3050 dizüstü bilgisayar GPU’su ile donatılabilir ve 16 GB’a kadar RAM ve 1 TB’a kadar SSD depolama alanına sahip olabilir. Bu ürün ise Ekim ayında en az 1.449 dolara çıkacak.