Anasayfa Haber Microsoft, Kişiselleştirilmiş Haber Hizmetini Tanıttı: Microsoft Start

Microsoft, Kişiselleştirilmiş Haber Hizmetini Tanıttı: Microsoft Start

Microsoft Start haber akış platformu, Windows 11 işletim sistemi, Edge ve mobil cihazlar dahil olmak üzere tüm Microsoft hizmetlerine entegre olarak çalışacak.

Microsoft, Windows 11’e entegre olarak çalışan ve kişiselleştirilmiş bir haber akış özelliği olan Microsoft Start‘ı bugün piyasaya sürdü. Microsoft Start, mevcuttaki MSN beslemesine ve Microsoft News’e çok benziyor.

Yazılım devi, mevcut hizmetlerini Microsoft Start ile yeniden markalaştırırken, beslemeyi Windows 11 widget’ları ve Windows 10 görev çubuğuna entegre ediyor. Microsoft Start ayrıca 1.000’den fazla yayıncının haber ve medya kanallarını içeriyor. Bu noktada kullanıcıların ilgi alanlarına ve etkileşimlerine göre içerikler sunulabilmesi için yapay zeka ve makine öğrenimi algoritmaları kullanılmakta.

Start’ın özet kısmında en çok okunan haberler, kişiselleştirilmiş öneriler, spor müsabakaları ve hava durumu yer alacak. Aslında bu çalışmayı MSN, Microsoft News ve Windows 10’daki görev çubuğu widget özelliğinin bir birleşimi olarak tanımlayabiliriz.

Bağımsız web sitesi MicrosoftStart.com‘a tüm modern web tarayıcılarından erişmek mümkün. Öte yandan Microsoft News’in mobil sürümleri Microsoft Start adını alacak. Microsoft Start ayrıca Windows 11 önümüzdeki ay piyasaya sürüldüğünde widget biçiminde de kullanıma sunulacak. Son olarak, Microsoft Edge tarayıcısının yeni sekme sayfasında bir Microsoft Start beslemesi bulunacağını ekleyelim.

Microsoft Start mobil uygulaması şu anda iOS için AppStore ve Android için Play Store‘da kullanıma hazır.