Anasayfa Haber Bülten Atölye ASUS’un Metaverse Temalı Yarışması İçin Başvurular Açıldı

Atölye ASUS’un Metaverse Temalı Yarışması İçin Başvurular Açıldı

Atölye ASUS Metaverse

ASUS’un Türkiye yaratıcı sektörünü desteklemek için kurduğu Atölye ASUS’ta yeni dönem başladı. Yaratıcı profesyonelleri, sanatçıları ve öğrencileri bir araya getiren “Atölye ASUS” platformunda katılımcılar, illüstrasyon, animasyon ve yeni eklenen karikatür kategorilerinde, “Metaverse” konseptine kendi yorumlarını katarak bir kez daha yaratıcılığın sınırlarını zorlayacaklar.

ASUS’un Türk yaratıcı ekonomisine ve genç yeteneklere destek olmak için hayata geçirdiği platform Atölye ASUS, yeni projeleriyle yoluna devam ediyor. İlk etkinliği “Sınırları Aşmak” yarışmasının yoğun ilgi görmesinin ardından, yeni paydaşları ve kategorileri, daha fazla ödül ve workshop eklentileri ile Atölye ASUS’un yeni dönem yarışma teması “Metaverse” oldu.

Sanata ilgi duyan ve kendini en yaratıcı şekilde ifade etmek isteyenler, Metaverse yarışmasında bir araya gelerek, karikatür, illüstrasyon ve animasyon kategorilerinde birincilik için yarışacak. Karikatür kategorisine özel olarak Metaverse konusunun yanı sıra “İnsan ve Teknoloji” konulu eserler de değerlendirilecek.

İlgili temaları en kreatif şekilde aktaran kategori birincileri ASUS Zenbook 13 UX325 OLED, ikinciler Vatan Bilgisayar mağazalarında geçerli olacak 2.000 TL değerinde hediye çeki, üçüncüler ise Prof. Dr. Nazlı Eda Noyan ile portfolyo değerlendirmesi ve dijital sanat alanında kariyer planlamasına dair online kurs kazanacak.

Başvurular 3 Eylül’de başladı

Öğrenci, sanatçı ve profesyonel çalışanlar dahil herkese açık olan yarışma, www.atolyeasus.com üzerinden gerçekleşecek. Projeler, Bahçeşehir Üniversitesi Çizgi Film ve Animasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nazlı Eda Noyan, Çizer & Karikatürist Tarık Tolunay, İllüstrasyon Sanatçısı Selin Çınar, İllüstrasyon ve Animasyon Sanatçısı Meltem Şahin ve Karikatürist Bülent Üstün’den oluşan seçkin bir jüri tarafından değerlendirilecek. 3 Eylül’de başlayan yarışma başvuruları, 21 Eylül 2021’de sona erecek. Kazananlar ise 28 Eylül 2021 tarihinde açıklanacak.