Anasayfa Haber Apple iPhone 14 Serisinin Tasarımı Ortaya Çıktı

Apple iPhone 14 Serisinin Tasarımı Ortaya Çıktı

Apple’ın 2022’de piyasaya süreceği iPhone 14 ile ilgili detaylar, iPhone 13’ü bile henüz görmeden sızdırılmış olabilir.

Apple’ın iPhone 13’ü tanıtacağı özel etkinliğine yalnızca beş gün kalmışken, 2022 yılında piyasaya sürülmesi beklenen iPhone 14’ün render görüntüleri şimdiden sızdırıldı. Geçmişte verdiği güvenilir bilgiler ile ünlenen Jon Prosser, Front Page Tech YouTube kanalında yayınladığı video ile iPhone 14’ün detaylarını sunuyor. Video, iPhone tasarımında köklü değişiklikler gösteren iPhone 14 Pro Max’in 3D görüntülerini de ortaya koyuyor. Prosser, yeni iPhone’ların düz sırtlı titanyum yapıya sahip olacağını iddia etmekte. Telefonun arkasında bulunan ve kullanıcılar tarafından tepki çeken “kamera tümseği” de nihayet gelecek yılın modellerinde ortadan kalkıyor gibi görünüyor.

Apple’ın ayrıca, ekranda bulunan çentiği de kaldıracak. iPhone 14 modellerinde, geçmiş modellerin tasarımların aksine delikli kamera tasarımına geçiliyor. Jon ayrıca, Face ID’nin de halen var olabileceğini belirtmiş. Buna göre, iPhone 14 ekran altı Face ID teknolojisine sahip ilk iPhone serisi olabilir. Bu görüşü ekran analisti Ross Young da desteklemekte. Ancak Young’a göre, ekran altı Face ID teknolojisi yalnızca iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max için geçerli olacak.

iPhone14FaceID

iPhone 14’te dikkat çeken bir diğer tasarım değişikliği ise ses düğmelerinde göze çarpıyor. Apple’ın, ses düğmesi tasarımında yuvarlak düzene geri döndüğü iddia edilmekte. Jon Prosser, amiral gemisi akıllı telefon serisi ile ilgili yalnızca harici donanım yapısının ve tasarımının sızdırıldığını, dahili parçalar ile ilgili hiçbir bilginin olmadığını belirtmiş.

iPhone14

Son olarak iPhone 14 serisinin 3D görüntülerini buradan inceleyebileceğinizi belirtelim. Bunun yanı sıra, iPhone 14 tasarımının incelendiği videoyu da aşağıdan izleyebileceğinizi ekleyelim.