Anasayfa Haber Galaxy S22 Ultra’da 200MP Kamera Kullanılmayabilir

Galaxy S22 Ultra’da 200MP Kamera Kullanılmayabilir

SamsungGalaxyS22Ultra

Samsung’un Galaxy S22 Ultra için 200MP yerine 108MP ana sensör kullanması bekleniyor.

Samsung, sektörde bir ilk olan ISOCELL HP1 200MP kamera sensörünü duyurmasına rağmen, bahsi geçen sensörü Galaxy S22 Ultra akıllı telefonunda kullanmayacak. Bunun yerine ortaya çıkan yeni bilgiler, Koreli devin daha düşük çözünürlüklü bir kameraya bağlı kalacağını iddia ediyor.

Samsung, The Elec’de yer alan habere göre, Galaxy S22 Ultra’da akıllı telefonun halefi olan Galaxy S21 Ultra’da kullandığı 108MP ana kamera sensörünü kullanacak. Ancak Samsung’un henüz yeni bir 108MP sensör duyurmadığını belirtmekte fayda var. Bu nedenle şirketin önümüzdeki aylarda mevcut parçaları kullanıp kullanmayacağı veya yenilerini duyuracağı henüz doğrulanmış değil. Şirketin Kasım ayında Galaxy S22 serisinin seri üretimine başlayacağının bildirildiği göz önüne alındığında, yeni bir sensör için şirketten hızlı bir açıklama bekleyebiliriz. Aksi halde, yeni akıllı telefon serisinde Galaxy S21 Ultra’da bulunan aynı sensörün kullanılacağını varsaymak yanlış olmayacaktır.

Galaxy S21 Ultra
Galaxy S21 Ultra

Galaxy S22 Ultra, 108MP ana sensörün yanı sıra, S-Pen işlevselliğini de koruyacak. Samsung, Galaxy Note serisine alışmış olan kullanıcıların, Note serisinin eksikliğini hissetmemeleri için bazı iyileştirmeler sunma yoluna gidebilir. Bunun haricinde, Samsung’un Galaxy S22 ailesinin en premium üyesine 3D ToF kamera getirmesi beklenmiyor. Ancak akıllı telefon, OIS destekli 12MP ultra geniş açı ünitesi içerecek.

Samsung’un ayrıca, Galaxy S22 Ultra için 40MP ön kamera kullanacağı belirtilmiş. Ancak Galaxy S22 serisinde ekran altı kamera teknolojisi kullanılmayacak. Ekran altı kameraların görüntü kalitesine bakıldığında, şirketin herhangi bir Galaxy S22 modelinde ekran altı kamera teknolojisini kullanma riskini almayacağı düşünülebilir. Zira Samsung’un amiral gemileri, iPhone 13 ile rekabet halinde ve düşük kaliteli kameralar ağır eleştirileri de beraberinde getirebilir.