Anasayfa Haber MediaTek, Kompanio 900T Yonga Setini Duyurdu

MediaTek, Kompanio 900T Yonga Setini Duyurdu

MediaTek MT9638

Tayvan merkezli silikon devi Mediatek, Kompanio 900T isimli yeni çipinin detaylarını açıkladı. Kompanio 900T, uzun pil ömrü sunan tablet ve Chromebook’larda yer alacak.

Mobil çip sektörü alanında ismi bilinen şirketlerden olan Mediatek, Kompanio 900T isimli yeni yongasını tanıttı. 6nm işlem teknolojisiyle geliştirilen bu donanım, tabletler ve dizüstü bilgisayarlara yönelik olacak. Şirketin geçtiğimiz Temmuz ayında üst segment akıllı cihazlar için duyurduğu Kompanio 1300T’nin bir düşük versiyonu sayılabilecek Kompanio 900T’ye dilerseniz daha yakından bakalım.

Mediatek Kompanio 900T, bünyesinde 8 çekirdek barındırıyor. Bunların ikisi ARM Cortex-A78 ultra performans çekirdeği, altısı ARM Cortex-A55 çekirdeğinden oluşmakta. GPU tarafında Mali-G68 bizleri karşılıyor. Büyük iş yükleri için tasarlanan çiplerden beklenebileceği üzere Kompanio 900T yongasında da LPDDR5 bellek ve UFS 3.1 depolama desteği bulunuyor.

Ayrıca bu yonga seti 120Hz ekran tazeleme hızına sahip 2K çözünürlüğe kadar olan tüm ekranları destekliyor. Özellikle çoğu tablet modelinin multimedya odaklı cihazlar olduğunu göz önüne alırsak ekran tarafındaki bu yenilik çok önemli. Bunun yanında MediaTek’in MiraVision görüntü kalite motoruna da sahip olan Kompanio 900T, SDR videoları “HDR kalitesine yakın” şekilde iyileştirebildiği gibi HDR10 herhangi bir videoyu HDR10+ standardına yükseltme yeteneğini de iyi bir şekilde kullanabiliyor.

MediaTek Kompanio 900T

Mediatek Kompanio 900T’nin bağlantı tarafında ise; 2×2 MIMO Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2 ve hem bağımsız (SA) hem de bağımsız olmayan (NSA) ağ türlerini birlikte kullanabilen bir 5G modem gibi özelikler bulunuyor.

Mediatek’in duyuruda yaptığı açıklama göre, gücünü Kompanio 900T yongasından alacak ilk cihazlar “yakında” raflarda yerini alacak. Yonga seti, sunacağı etkileyici performans sayesinde muhtemelen ilerleyen aylarda çıkacak olan birkaç Chromebook cihazda da bulunabilir. Zira 2019’un sonlarına doğru çıkan Kompanio 500’ün bile piyasadaki üst model Chromebook cihazlarda oldukça iyi performans gösterdiğini söyleyebiliriz. Mediatek’in dünyanın en büyük akıllı telefon çip üreticisi konumuna geldiğini öğrendiğimiz Counterpoint araştırması sonrasında bu duyurunun yapılmış olması şirket temelinde çalışmaların iyiye gittiğine işaret. Konuyla alakalı düşüncelerini yorumlarda paylaşmayı unutmayın.