Anasayfa Haber Samsung, Yeni Gerilebilir Ekranını Tanıttı

Samsung, Yeni Gerilebilir Ekranını Tanıttı

Samsung Gerilebilir Ekran

Samsung’un yeni gerilebilir ekranı, tamamen yeni bir deneyim sunuyor.

Samsung, ekranlar söz konusu olduğunda her zaman pazar liderlerinden biri olma özelliğini taşıyor. Şirketin akıllı telefonlar ve TV’ler için OLED panelleri, yaygın olarak en iyi panellerden biri olarak kabul ediliyor. Şirketin bir sonraki büyük yenilik için sürekli arayış içinde olması ise Galaxy Z Fold 3 ve Galaxy Z Flip 3 gibi bazı şaşırtıcı ürünler ile sonuçlandı. Ancak Samsung, en son ekran prototipiyle 2D içeriğe başka bir boyut ekleyebileceğimiz ve onu çok daha sürükleyici hale getirebileceğimiz bir gelecek tasavvur ediyor.

SamsungGerilebilirEkran

Samsung, Global Tech Korea 2021 fuarındaki açılış konuşması sırasında geleneksel ekranlardan daha sürükleyici bir görüntüleme deneyimi sunabilen yeni gerilebilir ekranını sergiledi. Samsung’un gerilebilir ekranlar üzerinde çalıştığı ilk olarak Haziran ayında ortaya çıkmıştı. Gerilebilir ekran, içeriğe uyum sağlayabiliyor ve 2D içeriğe başka bir boyut eklemek için dikey olarak uzayabiliyor. Aşağıda yer alan video, ekran prototipiyle ilgili bizlere bilgi sunmakta.

Gerilebilir görüntü çapraz olarak 13 inç boyutunda. Elbette, böyle bir ekran söz konusu olduğunda dayanıklılık ve daha da önemlisi pratik kullanım durumları dahil olmak üzere göz önünde bulundurulması gereken birkaç faktör de mevcut. Gerilebilir bir ekran, yansıttığı içeriği mümkün olduğunca gerçek hayata yakın temsil ederek hayata geçirmeye yardımcı oluyor. Samsung, bahsi geçen ekranların giyilebilir cihazlarda, otomotiv endüstrisinde ve hatta eğlence veya filmlerde kullanılabileceğini belirtmekte.

Son olarak, Samsung’un ilerleyen dönemlerde alternatif form faktörlerine sahip geleceğin akıllı telefonlarında da gerilebilir ekranları kullanabileceğini belirtelim.