Anasayfa Haber Çin’in Zhaoxin x86 İşlemcisini Kullanan Mini PC Gün Yüzüne Çıktı

Çin’in Zhaoxin x86 İşlemcisini Kullanan Mini PC Gün Yüzüne Çıktı

Gücünü Çin menşeli Zhaoxin işlemciden alan LZX Mini PC, çeşitli bölgelerde yaklaşık 270 dolarlık fiyatla satılıyor.

Küçük form faktörlü mini bilgisayarlar özellikle son yıllarda yaygınlaşmaya başladı. Bu pazarda başta Intel ve AMD işlemcilerle desteklenen çeşitli bilgisayarlar görüyoruz. Shopee Endonezya‘da satışa çıkan ve stokları tükenen küçük form faktörlü bilgisayarlar ise Çin yapımı Zhaoxin KX-6640MA işlemciye sahip.

KX-6640MA, 2.1 GHz temel ve 2.6 GHz turbo saatinde çalışan dört çekirdekli bir x86 işlemci. Bu CPU ayrıca 4 MB önbellek, 25W TDP ve 4K çıkışı destekleyen tümleşik C-960 grafik işlemciyle birlikte geliyor. Bunun yanında sistemde 64 GB’a yükseltilebilen 8 GB DDR4 RAM, bir çift NVMe M.2 yuvası, 256 GB SSD ve 1 TB HDD bulunuyor.

Video çıkışı için iki adet HDMI 2.0 bağlantı noktası bulunan bilgisayarda hepsi A tipi altı USB 3.0 bağlantı noktası, kulaklık ve mikrofon bağlantı noktaları yer alıyor. Bağlantı bölümünde WI-Fi 5 ve Bluetooth 4 ile birlikte iki gigabit ethernet soketi de mevcut.

Beelink LZX Mini PC için uyumlu olan işletim sistemlerine baktığımızda Windows simgesini görebiliyoruz. Mini bilgisayarın fiyatı ise yaklaşık 270 dolara denk geliyor.

Bu sistem muhtemelen iç piyasaya yönelik olarak tasarlandı ancak Çin pazarının dışında böyle bir cihazın satıldığını görmek ilginç. CNX, inceleme için bir PC örneği talep ettiklerini ancak bu talebin Beelink tarafından reddedildiğini belirtti.