Anasayfa Haber Özel Tasarlanan AMD Navi 22 GPU’lu Madencilik Kartı Ortaya Çıktı

Özel Tasarlanan AMD Navi 22 GPU’lu Madencilik Kartı Ortaya Çıktı

RDNA 2 mimarisini temel alan GPU’lar, madencilik alanında yaygınlaşmaya devam ediyor.

AMD’nin Navi 22 silikonu, piyasadaki yeni Radeon ekran kartlarından bazılarında zaten kullanılıyor. Görünüşe göre çip üreticisinin ortaklarından biri, GPU’yu kripto para madenciliği için yeniden tasarladı ve özel tasarlanan kartın görselleri paylaşıldı.

VideoCardz‘ın paylaştığı ekran görüntülerinde ekran kartının özelliklerinin çoğu bulanık görünüyor. Ancak kartın TSMC’nin 7nm FinFET üretim teknolojisini kullanan Navi 22 GPU’ya sahip olduğu görülüyor. Madencilik kartı ayrıca 17 Mart’ta üretilmiş ve XFX logosu göze çarpıyor.

Bildiğiniz üzere Ethereum madenciliği için çok yüksek saat hızlarına ihtiyaç yok ve yeni madencilik kartı 1.300 MHz temel saat hızına sahip. Bunun yanında 160 bit bellek arabiriminde 16 Gb/sn hızda çalışan 10 GB GDDR6 bellek bulunuyor. Bu bellek yapılandırması Radeon RX 6700M modeliyle eşleşiyor ve XFX muhtemelen mobil Navi 22 GPU’yu bir masaüstü kartına dönüştürmüş.

Navi 22 grafik kartı, ekran görüntüsüne göre Ethereum’da 39.06 MHps oranında kazım yapabiliyor. Pasif olarak soğutulan grafik kartı 92 dereceye kadar çıkmış. Ayrıca bu performans değerleri Radeon RX 5600 XT (39.6 MHps) ile eşit ve GeForce RTX 3060 Ti LHR (42.9 MHps) ile yakın seviyede.

AMD, Big Navi’yi özellikle oyun için tasarlamış olsa da bazı kuruluşlar RDNA 2’yi madencilik için uyarlamanın yollarını bulmayı başarıyor. Öte taraftan XFX’in sessiz sedasız piyasaya sürdüğü farklı madencilik kartları olup olmadığını bilmiyoruz. Daha da önemlisi, AMD’nin diğer üretici ortaklarının madencilik kervanına katılıp katılmadığı merak konusu.