Anasayfa Haber iPhone 13 Pro, 1 TB Seçeneği ile Gelebilir

iPhone 13 Pro, 1 TB Seçeneği ile Gelebilir

iPhone 13 Pro 1 TB

Analist Ming-chi Kuo, iPhone 13 Pro modelleri için 1 TB seçeneğinin geleceğini paylaştı.

Apple’ın 14 Eylül tarihli etkinliği için geri sayım sürerken son dakika sızıntıları da devam ediyor. Son olarak analist Ming-chi Kuo, iPhone‘un 64 GB seçeneğine veda ederken daha yüksek depolama kapasiteleri sunacak yenilenmiş bir depolama yapılandırması seçeceği sunacağını ileri sürdü. Buna göre iPhone 13 Pro kullanıcılara 1 TB depolama seçeneği sunabilir.

Apple baştan beri iPhone’lara herhangi bir depolama genişletme seçeneği koymadı. Satın aldığınız depolama, telefonun ömrünün geri kalanında birlikte yaşamak zorunda kalacağınız bir şey olarak kaldı.

Bu yıl Apple sonunda GB engelini aşmış görünüyor. iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max, bir iPhone için şimdiye kadarki en büyük 1 TB depolama yapılandırmasına sahip olacak. Bazı Android telefonlarda uzun süredir bu seçeneğin sunulduğunu da söylemeden geçmeyelim.

iPhone 13 ve iPhone 13 mini de bir depolama yükseltmesi alacak. Cihazlar 128 GB ve 256 GB ile birlikte yeni bir 512 GB seçeneğine sahip olacak. Bu, 64 GB’lık temel depolama yapılandırmasının ortadan kalkacağı anlamına geliyor. Bu gelişme Apple’ın başlangıç ​​fiyatını çok fazla yükseltmemesi durumunda oldukça iyi olacak.

Bulunabilirlik ve fiyatlandırma iPhone 13’ün karşılaşacağı en büyük sorunlardan bazıları olacak. Birincisi, devam eden yarı iletken arz sıkıntısından kaynaklanabilirken ikincisi TSMC’nin ücretlerini artırmasından kaynaklı olabilir. Buna rağmen analist, iPhone 13 için yıl bitmeden önceki yıla göre yüzde 10 büyüyen güçlü bir performans öngörüyor.