Anasayfa Haber Android 12 Çıkış Tarihi Sızdırıldı

Android 12 Çıkış Tarihi Sızdırıldı

Android 12 tanıtıldı

Android 12 kararlı sürümünün çıkış tarihi, dahili bir belge aracılığıyla ortaya çıktı.

Bir süredir Android 12‘nin kararlı sürümü üzerinde çalışıldığını ve artık kullanıcılardan pek de uzakta olmadığını biliyoruz. Google, şirketin yakın zamanda piyasaya sürülecek olan işletim sisteminin sürüm adayını ve beşinci beta sürümünü yayınladığı için bu durumu onaylamış durumda. Bununla birlikte, Android 12 kararlı sürümüyle ilgili yeni kanıtlar da ortaya çıktı. Yeni kanıtlar, kararlı sürümün beklenenin aksine Google’ın ilk olarak duyurduğu birkaç hafta içinde yayınlanmayabileceğini gösteriyor.

Mishaal Rahman’a göre Google’ın dahili belgesi, şirketin Android 10, Android 11 ve Android 12 tabanlı yeni cihazlar için yazılım derlemelerini onaylamayı ne zaman durduracağını listeliyor. Belge ayrıca, Android 12 dahil olmak üzere bu yapıların AOSP yayın tarihlerinden de bahsediyor. Belgeye göre, Android 12 AOSP çıkış tarihi bu yıl 4 Ekim olarak belirlenmiş. Bu durum, güncellemenin kararlı sürümünün aynı anda kullanıma sunulacağı anlamına geliyor olabilir. Zira daha önce Android’in kararlı sürümlerinin tümü AOSP sürümüyle aynı gün kullanıma sunulmuştu.

Android12

Android 12’nin çıkış tarihinin Eylül ayı olması bekleniyordu. Ortaya çıkan bu belge bu tarihle ilgili şüphelerin oluşmasına neden olmuş olabilir. Yine de bu belge, gerçekten doğruysa bile Android 12’nin kesin olarak 4 Ekim’de piyasaya sürüleceğini kesin kılmıyor. Google, AOSP sürümü ile kararlı sürümü aynı gün yayınlıyor olsa bile bu defa bu durumu değiştirmiş olabilir. Google’ın henüz resmi yayın tarihiyle ilgili bir açıklama yapmadığını belirtelim. Nihai bilgi şirket tarafından kullanıcılara duyurulacak.

Son olarak bir dizi Android telefon üreticisinin yeni güncellemeyi cihazlarında kullanabilmek için hazırlanmaya başladığını da belirtelim.