Anasayfa Haber iPhone 13 Pro Fiyatı ve Özellikleri

iPhone 13 Pro Fiyatı ve Özellikleri

iPhone 13 Pro Özellikleri

California Streaming etkinliğinde iPhone 13 Pro fiyatı ve özellikleri resmi olarak duyuruldu.

iPhone 13 ailesinin en büyük ekranlı üyesi iPhone 13 Pro üzerindeki sır perdesi sonunda ortadan kalktı. Haliyle iPhone 13 Pro fiyatı ve özellikleri de birçok sızıntının ardından resmi olarak belli oldu.

iPhone 13 Pro Özellikleri

Apple A15 Bionic işlemcisinden gücünü alan iPhone 13 Pro, Apple özel kaplaması aşınmaya ve korozyona karşı dayanıklı ve grafit, altın, gümüş ve yeni sierra mavisi seçenekleri ile geliyor. TrueDepth kameranın yer aldığı ekran çentiği de yine yüzde 20 daha küçük. 6.1 inç Super Retina XDR OLED ekran 1000 nit parlaklığa çıkabiliyor ve ProMotion özelliği ile dinamik olarak ekran kara oranını 10’dan 120 Hz’e kadar değiştiriyor. Cihaz yine Ceramic Shield ile korunuyor.

iPhone 13 Pro telefoto, ultra geniş ve geniş kameraya sahip bir kamera sistemine sahip. Daha geniş sensörler daha fazla ışık yakalamasına izin veriyor. Ayrıca, 6x optik zoom sağlanıyor. 2 cm mesafeden makro fotoğrafçılık da cihazın yeniliklerinden ve tüm kameralar Gece Modu desteğine sahip. Fotoğraf Stilleri, kişisel tercihlerinizi gerçek zamanlı düzenlemelere dönüştürüyor. Çekimden önce seçebileceğiniz dört varsayılan stil Bulunuyor. Bunlar arasında zengin kontrast, canlı gibi modlar var. Ayrıca tonu ve sıcaklığı daha da özelleştirebiliyorsunuz. Stiller, sahneler ve konu türleri arasında çalışıyor ve her seferinde tanımlamanız da gerekmiyor.

Video tarafında ise tamamen Sinematik Mod harika çekimler yapılmasına ve odağın gerçek zamanlı olarak değiştirilmesine olanak sağlıyor. Makro ağır çekim ve 3x telefoto da bu alan derinliğine katkı sağlıyor. ProRes video özelliği ise bu yılın sonlarında gelecek ve daha verimli kodlama sağlayacak. ProRes ile doğrudan kamera uygulamasında 4K ve 30 FPS’ye kadar kayıt yapılabilecek.

iPhone 13 Pro ile iPhone’lar ilk defa TB depolama seçeneğini görüyor. Artık seçenekler arasında 128 GB, 256 GB, 512 GB ve 1 TB yer alıyor. Batarya süresinin ise iPhone 12 Pro’dan 1.5 saat daha uzun olduğu belirtildi.

iPhone 13 Pro Fiyatı

iPhone 13 Pro fiyatı 999 dolar olarak açıklandı. Cihaz 17 Eylül itibarıyla ön satışa, 24 Eylül itibarıyla da genel satışa sunulacak.