Anasayfa Haber OPPO, Android 12 Tabanlı ColorOS 12 İşletim Sistemini Tanıtmaya Hazırlanıyor

OPPO, Android 12 Tabanlı ColorOS 12 İşletim Sistemini Tanıtmaya Hazırlanıyor

Oppo Find X3 serisi

OPPO, bu hafta Android 12 tabanlı ColorOS 12 işletim sistemini tanıtacak.

Android 12‘nin kararlı sürümünün hızla yaklaşması ile büyük akıllı telefon üreticileri, Android’in bir sonraki büyük sürümünü akıllı telefonlarına getirmeye hazırlanıyor. Google’ın Pixel serisi ise her zaman olduğu gibi yeni yazılımın tadına ilk bakan akıllı telefon serisi olacak. Ancak bazı üreticiler, Google ile aynı gün en iyi amiral gemileri için Android 12’nin piyasaya sürüldüğünü duyurursa da şaşırmamak gerekir. Görünüşe göre OPPO, Android 12 tabanlı özel yazılımının yeni sürümünü ilk yayınlayanlardan biri olacak.

OPPO, bir süredir Android 12 üzerinde çalışıyor. Şirket geçtiğimiz Mayıs ayında, ColorOS 12 tabanlı olmamasına rağmen OPPO Find X3 için bir Android 12 beta yayınlamıştı. Şirket, ColorOS 12’nin piyasaya sürülmesi için resmi bir tarih açıklamasa da GSMArena aracılığıyla ortaya çıkan yeni bir sızıntı, şirketin 13 Eylül tarihinde yeni yazılım sürümünü piyasaya sürebileceğini iddia etmekteydi.

ColorOS12

OPPO’nun bugün Weibo’da yayınladığı afiş ise ColorOS 12’nin tanıtım tarihini içeriyor. Şirket, Weibo’da Android 12 tabanlı ColorOS 12’nin 16 Eylül günü duyurulacağını onayladı. Lansman, Çin’de yerel saatle 18.00’de gerçekleşecek ve şirket muhtemelen Find X3 serisi için ilk ColorOS 12 beta sürümünü piyasaya sürecek. ColorOS 12’nin küresel lansmanı ise bu tarihten birkaç hafta sonra gerçekleştirilebilir.