Anasayfa Haber Sistemleri Windows 11’e Hazırlayan Güncelleme Yayınlandı

Sistemleri Windows 11’e Hazırlayan Güncelleme Yayınlandı

Medya Aracıyla Windows 10 Güncellemesinde Sorunlar Yaşanıyor

Microsoft, kullanıcıların yaklaşan büyük güncellemelerde sorun yaşamaması için yeni bir güncelleme hazırladı.

Windows 10 21H2 ve Windows 11 sürüm 21H2 sürümlerinin son kullanıcılar için isteğe bağlı bir güncelleme olarak Ekim ayında yayınlanması bekleniyor. Bu güncellemelere yaklaşık bir ay kalmışken bazı kullanıcıların büyük güncellemeye hazırlanması için yeni bir yama yayınlandı.

KB4023057 olarak adlandırılan yama küçük bir boyuta sahipken Windows Kayıt Defteri ve işletim sistemiyle ilgili olası sorunları ele alarak Windows Update sürecini daha güvenilir hale getirmeyi amaçlıyor. Notlara göre bu yama en son 18 Ağustos’ta değiştirildi ve bu hafta daha fazla kullanıcıya dağıtılmaya başlandı.

KB4023057 güncellemesi ayrıca kayıt defterini düzenlemek veya önemli Windows Update’inizi yanlış şekilde engelleyen kayıt defteri ayarlarını devre dışı bırakmak için kullanılan Microsoft Update Health Tools ile birlikte geliyor. Peki bu araç neler yapabilir?

  • Bununla birlikte yeni araç, yaklaşan özellik güncellemesine ve önemli güncellemelere yer açmak için dosyaları sıkıştırmaya çalışabilir. Güncelleme ile bir dosya veya klasörde değişiklik yapılırsa, bunlar kullanıcı profili dizininde iki mavi okla görünecek.
  • Cihazda alan azalıyorsa güncelleme bir uyarı görüntüleyebilir.
  • Yeni ayarlar, kullanıcıların disk alanını temizlemesine yardımcı olacak ve böylece disk alanı azaldığında güncellemeyi cihazınıza kolayca yükleyebileceksiniz.
  • Microsoft, sorunlar algılanırsa veya güncellemeleri yanlış bir şekilde engelleyecek şekilde yapılandırılmışsa ağ ayarlarını sıfırlamaya çalışacak.
  • Ayrıca güncellemeleri önleyen kayıt defteri anahtarları da temizlenecek.
  • Cihazınızdaki güncellemeleri önleyen devre dışı bırakılmış veya bozuk Windows bileşenleri düzeltilecek.
  • Windows Update veritabanı da duruma göre sıfırlanabilir.